Café Naturel pomagat će SOS Dječija sela BiH

11.06.2015. 14:06 / Izvor: eKapija.ba
Café Naturel pomagat će SOS Dječija sela BiH

Kupovinom poklon paketa zdravih domaćih proizvoda i suvenira podržavate rad SOS Dječijih sela BiH.

SOS Dječija sela BiH i kompanija Atilla Group, osnivač Café Naturel su potpisali ugovor o saradnji kojim se u prodaju puštaju poklon paketi sa zdravim domaćim proizvodima malih proizvođača i suvenirima, dok se 20 posto od vrijednosti paketa direktno usmjerava kroz donacije za podršku porodičnom modelu brige SOS Dječijih sela BiH. 

"Paketi se sastoje od autentičnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine poput meda, prirodnih ljekovitih čajeva, kafe, prirodnih kozmetičkih preparata, proizvoda od heljde i suvenira. Kako bismo poklon paketima dali dodatnu vrijednost oplemenili smo ih dječijim crtežima koje su pripremila djeca iz SOS Dječijih sela BiH. Kupovinom ovih paketa, pored zdravih i kvalitetnih domaćih proizvoda imate mogućnost pružiti doprinos našoj djeci, jer 20 posto vrijednosti se direktno usmjerava kroz donaciju za SOS porodice sa 270 djevojčica i dječaka", rekao je Akin Atilla, izvršni direktor Atilla Group.

"Ova saradnja Cafe Naturel i SOS Dječijih sela izuzetno je važna za djecu kojoj treba podrška i odličan je primjer društveno odgovornog poslovanja kompanija u Bosni i Hercegovini. SOS Dječija sela BiH na dnevnoj osnovi brinu o više od 1.000 djece koja su uključena u naše programe porodične brige, jačanja porodica, edukacije i brojne druge servise za djecu i mlade. Da bismo uspjeli pružiti najkvalitetniju brigu o djeci neophodna nam je podrška donatora i korporativnih partnera, poput Cafe-a Naturel i Atilla Group, koji nam pomažu da ispunimo svoju misiju i osiguramo topli dom za svako dijete", naglasio je Asim Šahinpašić, direktor odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije.  

SOS Dječija sela BiH u 29 porodica obezbjeđuju topli dom za 270 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci ne samo do punoljetstva, već do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu sretnu budućnost. Prijateljima poput kompanije Atilla Group, osnivača Café Naturel dugujemo zahvalnost, jer omogućavaju da djeci i mladim ljudima pružimo najkvalitetniju brigu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza