Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Želite li čuti prirodan zvuk?

Serija Widex CLEAR bežičnih slušnih pomagala omogućuje vam da slušate prirodnim zvukovima.

18.03.2016. 14:55 / Izvor: Akta.ba

Želite li čuti prirodan zvuk? Najnovija serija Widex CLEAR bežičnih slušnih pomagala omogućuje vam da slušate prirodnim zvukovima.

CLEAR slušna pomagala komuniciraju jedni s drugima bežično uz pomoć napredne bežične tehnologije. To znači da su sve funkcije u dva slušna pomagala automatski koordinirana i prilagođena, kao funkcija zvučnog okruženja. Uz dodatnu primjenu jedinstvenog raspona bežičnih DEX pomagala za slušanje čak i u najzahtjevnijim situacijama.

CLEAR slušni aparati se odmah prilagode slušanju okoline. Možete čuti jasno u svakom trenutku i  možete čuti zvukove iz bilo kojeg smjera.

"A uz dodatni Zen program, CLEAR slušna pomagala možete koristiti za pomoć u borbi protiv tinitusa", ističu iz firme Widex slušni aparati d.o.o., kćerka danske kompanije Widex A/S, jedne od vodećih svjetskih proizvođača digitalnih slušnih sistema.

Tinitus je šum u ušima. Od njega pati 10 do 15% stanovništva. Subjektivni tinitus je osjet zvuka bez zvučnog podražaja a čuje ga samo bolesnik. Većina slučajeva tinitusa je subjektivna. Objektivni tinitus je rijedak a nastaje zbog zvuka koji stvaraju strukture u blizini uha. Ponekad je tako glasan da ga čuje i liječnik. Tinitus se može opisivati kao zujanje, zvonjava, hukanje, zviždanje ili siktanje a ponekad je raznolik i složen. Objektivni tinitus je tipično pulsirajući (sinkroniziran s radom srca) ili povremeni. Tinitus je najizraženiji u tihom okruženju i bez drugih podražaja, te se stoga često doima najjačim prije spavanja. Tinitus može biti povremen ili trajan. Trajni je tinitus u najmanju ruku dosadan a često i prilično uznemirujući. Neki se bolesnici na njega privikavaju bolje od drugih; ponekad dolazi do depresije. Stres obično dovodi do egzacerbacije tinitusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza