Jedan novi tekući račun znači jedno novo drvo za naše šume

22.04.2022 10:16:32
Intesa Sanpaolo Zajedno za naše šume

Danas se širom svijeta obilježava Dan planete Zemlje. Tim povodom Intesa Sanpaolo Banka pokreće novu akciju "Zajedno za naše šume"

Danas se širom svijeta obilježava Dan planete Zemlje. Tim povodom Intesa Sanpaolo Banka pokreće novu akciju "Zajedno za naše šume" koja je namijenjena svim novim klijentima Banke koji se odluče otvoriti svoj tekući račun u Intesa Sanpaolo Banci.

Naime svaki novootvoreni račun koji klijenti realiziraju u periodu 22.4. -31.10.2022. godine, značit će da će Banka u klijentovo ime zasaditi jednu novu sadnicu drveta. Akcija pošumljavanja novih drvoreda, lokacija koje su uništene u požarima ili im je prijeko potrebno ozelenjavanje, planirana je za  početak novembra/studenog kada se ujedno i vrši pošumljavanje. Glavni cilj ove kampanje je da svim budućim generacijama omogući bolje sutra u zdravijoj i čistijoj okolini.

"Već tradicionalno Intesa Sanpaolo Banka sprovodi razne akcije pošumljavanja, ovoga puta smo se odlučili na jedan drugi vid akcije, koja će trajati 6 mjeseci, te nakon što zbrojimo količinu otvorenih računa za ovaj period, krenut ćemo u masovnu akciju pošumljavanja", izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke, te dodala: "Pošumljavanje će se realizirati u pet regija BiH u kojima Banka posluje, a ovoj akciji svoj doprinos će dati i sami zaposlenici koji će zajedno s predstavnicima kantonalnih kompanija za šumarstvo, realizirati akciju pošumljavanja. Također klijenti će biti informisani o ovoj kampanji putem specijaliziranog pisma rađenog na recikliranom papiru uz koji će dobiti jedan poklon u vidu sjemena suncokreta kako bi i oni mogli dati svoj doprinos akciji sadnje".

U Bosni i Hercegovini godišnje nestaju ogromne količine šuma, kako zbog proizvodnih djelatnosti drvnih kompanija, tako i zbog sječe šuma bez dozvole, a posebno zbog šumskih požara, koji najčešće uništavaju sve, pa su s tim u vezi ovakve akcije od velikog značaja. Svaka zasađena sadnica kada jednog dana izraste u veliko drvo imat će svoj doprinos za nove generacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija