Filantropi

Udruženje Pomozi.ba i UniCredit Bank osigurali maske za 15.649 penzionera

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i UniCredit Bank, zajedničkom akcijom osigurale su i podijelile 78.245 zaštitnih maski penzionerima širom Bosne i Hercegovine.

27.01.2021 15:03:44 / Izvor: Akta.ba

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i UniCredit Bank, zajedničkom akcijom osigurale su i podijelile 78.245 zaštitnih maski penzionerima širom Bosne i Hercegovine.

U akciju je bilo uključeno 15.649 penzionera kojima su uposlenici UniCredit Bank maske uručili zajedno sa decembarskom penzijom.

- "S obzirom na to da su penzioneri posebno ugrožena i rizična skupina kada je u pitanju zaraza koronavirusom, željeli smo baš njima dostaviti zaštitne maske kako bi mogli bez brige i straha da se kreću kada je to potrebno i obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Nadamo se da smo im na ovaj način barem malo uljepšali početak 2021. godine. UniCredit banci, koja je naš dugogodišnji partner i prijatelj, dugujemo veliku zahvalu jer su prepoznali značaj i ove akcije" – naveli su iz Udruženja Pomozi.ba.

Maske su dobili penzioneri u Čapljini, Stocu, Tomislavgradu, Posušju, Gornjem Vakufu - Uskoplju, Fojnici, Jajcu, Prozor - Rami, Bugojnu, Kiseljaku, Brezi, Varešu, Olovu, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu, Gradačcu, Lukavcu, Gračanici, Srebreniku, Živinicama, Kalesiji, Orašju, Odžaku, Brčkom, Prijedoru, Doboju i Bijeljini.

- "Zdravlje i sigurnost naših klijenata nam je ključni prioritet, a svaki vid podrške našim sugrađanima je važan u ovim zahtjevnim i nepredvidivim vremenima. S obzirom na tešku epidemiološku situaciju u našoj zemlji, zajedno sa Udruženjem Pomozi.ba obezbijedili smo zaštitne maske penzionerima, koje su im u proteklom mjesecu uručile naše uposlenice i uposlenici. Svjesni odgovornosti koju imamo prema zdravstveno najosjetljivijoj skupini naših sugrađana, želimo brinuti o njima i osigurati im što sigurnije rješavanje njihovih svakodnevnih obaveza" – izjavili su iz UniCredit Bank d.d. Mostar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi