Podrška Roditeljskoj kući u Tuzli - besplatan prijevoz djeci sa invaliditetom

05.07.2021 12:10:30
Podrška Roditeljskoj kući u Tuzli - besplatan prijevoz djeci sa invaliditetom

Telemach BH i Telemach fondacija prihvatili inicijativu Ambasade SAD u BiH, da se umjesto podrške organizaciji proslave rođendana SAD ove godine podrži rad lokalne zajednice

Već nekoliko godina kompanija Telemach BH i Telemach fondacija su podrška Ambasadi SAD u BiH u organizaciji Dana nezavisnosti. Zbog aktuelne situacije sa pandemijom virusa COVID -19, Ambasada SAD u BiH pokrenula je inciijativu da njeni dugogodišnji partneri, umjesto podrške organizaciji tradicionalne proslave rođendana, sredstva predviđena za proslavu preusmjere u razvoj lokalne zajednice te da se podrži rad dobrotvornih organizacija u BiH.

“Telemach fondacija, inače jedna od rijetkih korporativnih fondacija u BiH, se zalaže za to da svojim aktivnostima bude pozitivna snaga u životima članova lokalnih zajednica. Svojim djelovanjem želimo poboljšati živote građana kojima kompanija Telemach BH služi kao vodeći provajder telekomunikacijskih usluga i medija. Ovim putem želimo četitati rođendan SAD-u i zahvaliti se što su nam pružili priliku da zajedno sa njima podržimo naše partnere i dođemo do srca djece i odraslih osoba kojima je u ovom, kao i svakom drugom momentu bitno da znaju da nisu sami” – istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Donacije Telemach BH i Telemach fondacije biti će preusmjerene na rad Udruženja „Srce za djecu“ koje je nedavno pokrenulo izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli za smještaj porodica djece oboljele od malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, te Udruženju „Zmajevo srce“ iz Tuzle koje je prije nekoliko dana pokrenulo kampanju namicanja sredstava za uvođenje besplatne usluge taksi prijevoza za djecu sa teškim invaliditetom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi