Poklonimo radost zajedno: Novogodišnji paketići za ranjivu djecu

13.12.2021 08:49:37
world vision novogodišnji paketići poklonimo radost

Novogodišnji paketić donosi radost svakom djetetu, ali roditelji sa niskim, ili bez redovnih primanja, nisu u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način.

U susret novogodišnjim praznicima, organizacija za zaštitu djece World Vision BiH pokrenula je kampanju prikupljanja sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za naše najmlađe. Kampanja Poklonimo radost zajedno traje do 31. decembra 2021. godine, do kada je putem web stranice www.worldvision.ba moguće uplatiti paketić za jedno ili više djece, ili dati doprinos za nabavku paketića.

Novogodišnji paketić donosi radost svakom djetetu, ali roditelji sa niskim, ili bez redovnih primanja, nisu u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način.

“Naše dugogodišnje prisustvo na terenu i rad u nerazvijenim zajednicama nam daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu porodica bez redovnih primanja. Djeca iz ovih porodica neće primiti paketić, niti će doživjeti trenutke radosti koje donosi novogodišnje darivanje. Zajedno ovo možemo promijeniti”, izjavila je Nejra Baltes, predstavnica organizacije World Vision BiH.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, svako peto dijete u BiH nalazi se na spisku jednog od centara za socijalni rad. Ovoj djeci nedostaju osnovne životne potrepštine, redovni obroci, adekvatna odjeća i obuća, ili su na neki način izloženi nasilju.

“U skladu sa svojim mogućnostima, paketić za jedno ili više djece možete uplatiti putem web stranice www.worldvision.ba. Pomozite nam da ih darujemo i kreiramo male trenutke radosti u njihovim životima”, izjavila je Nejra Baltes.

Tokom kampanje Poklonimo radost zajedno, World Vision BiH će sa partnerima organizirati prigodnu, sadržajno bogatu proslavu, i dječake i djevojčice potaći da osmisle male i velike ciljeve za period pred njima. Sve grupne aktivnosti će se odvijati u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Nakon uručenja paketića, World Vision BiH će sve pojednice koji doprinesu ostvarivanju dječijih snova izvijestiti o donaciji. Sva donirana sredstva će u punom iznosu biti usmjerena u korist kampanje Poklonimo radost zajedno, nabavku paketića za ranjivu djecu i aktivnosti za djecu koje će se odvijati u sklopu kampanje.

Pored doniranja putem web stranice, doprinos za paketić je moguće pružiti pozivom na humanitarni broj telefona 17024, te putem žiro računa organizacije:

Uplate iz BiH:

WORLD VISION INTERNATIONAL

Transakcijski račun: 1610000000000011

Broj računa – BAM

partija koja se upisuje u svrhi placanja : 030001416-4

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Uplate iz inostranstva:

WORLD VISION INTERNATIONAL

SWIFT number: RZBABA2S , IBAN: BA391611000001574756

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Kroz programe ekonomskog osnaživanja, izgradnje vještina kod djece, programe unapredjenja sigurnosnih uslova u školama i mnoge druge inicijative, World Vision BiH radi na unapređenju okolnosti u kojima odrasta više od 20 000 djece u 35 zajednica.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi