Intesa Sanpaolo Banka uručila vrijedne donacije

31.12.2021 11:22:05
Intesa Sanpaolo Banka donacije

Za kraj ove godine, Intesa Sanpaolo Banka odlučila je uručiti još dvije donacije.

Intesa Sanpaolo Banka svoje poslovanje, između ostalog, temelji na pomoći zajednici u kojoj djeluje, s tim u vezi tokom godine organizira više aktivnosti putem kojih se uruče određena sredstva udruženjima ili nevladinim organizacijama, koje su od velike pomoći za funkcionisanje tih organizacija. Za kraj ove godine, Intesa Sanpaolo Banka odlučila je uručiti još dvije donacije.

"Društvena odgovornost utkana je u temelj našeg poslovanja i ulaganje u nju je naše veliko zadovoljstvo. Godinu završavamo s dvije donacije u ukupnoj vrijednosti od 6.500 KM, a koje su namijenjene Biblioteci za slijepa i slabovidna lica za projekat 'Kultura je i moje pravo', te Udruženju 'Nada' za pomoć u radu s djecom koja imaju smetnje u razvoju", izjavila je Lejla Dizdarević direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.

Donacija za Biblioteku za slijepa i slabovidna lica podrazumijeva podršku projektu "Kultura je i moje pravo" za koju je Banka izdvojila 5.000 KM. Putem ovog Projekta za sve korisnike ove ustanove pripremit će se audio knjige određenih autora, u cijelosti prilagođene korisnicima.

"Realizacijom ovog Projekta za potrebe naših korisnika snimit ćemo pet naslova italijanskih autora, te iste učiniti dostupnim našim korisnicima širom svijeta (njih 1.348), a iste ćemo dostaviti i u isturena odjeljenja Biblioteke koja se nalaze u većim centrima FBiH. Zahvaljujući donaciji Intesa Sanpaolo Banke slijepe i slabovidne osobe moći će uživati u sadržaju knjiga, a u isto vrijeme upoznati se sa italijanskom literaturom, a kroz same knjige i sa kulturom ove zemlje", izjavio je prilikom preuzimanja donacije, Sakib Pleh direktor Biblioteke.

Zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke u sklopu svojih godišnjih aktivnosti priključili su se i volonterskoj akciji koja podrazumijeva čitanje knjiga za slijepa i slabovidna lica u specijaliziranom studiju ove ustanove, a čiji će tonski zapisi također biti pohranjeni za korištenje.

Pored donacije za Biblioteku za slijepa i slabovidna lica, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 1.500 KM Udruženju za pomoć mentalno zaostalim licima "Nada" iz Bijeljine, a ova sredstva bit će preusmjerena u aktivnosti koje ovo Udruženje sprovodi kada je u pitanju rad s djecom koja imaju određene smetnje u razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi