Intesa Sanpaolo Carlo Messina

Filantropi

Intesa Sanpaolo donira 10 miliona eura

​Intesa Sanpaolo će donirati 10 miliona eura za podršku lokalnim i međunarodnim organizacijama koje pomažu narodu Ukrajine.

08.03.2022 12:33:51 / Izvor: Akta.ba

Intesa Sanpaolo će donirati 10 miliona eura za podršku lokalnim i međunarodnim organizacijama koje pomažu narodu Ukrajine.

"Intesa Sanpaolo je oduvijek bila duboko prisutna u svojim zajednicama, među ljudima sa područja na kojima posluje. Kao vodeća evropska bankarska grupa i jedina italijanska banka koja je prisutna u Ukrajini, namjeravamo pokazati  konkretan znak bliskosti s ukrajinskim  narodom  koji je pogođen ovom ozbiljnom humanitarnom krizom. Ova inicijativa se nadovezuje na one koje već postoje, a kako bismo pomogli našim ljudima u našoj ukrajinskoj podružnici Grupe - Pravex Banci, kolegama koji nikada nisu prestali podržavati zemlju, otvarajući poslovnice i osiguravajući bankarske usluge u teškim okolnostima. Ostajemo bliski s njima i njihovim porodicama i još jednom im se zahvaljujemo. Također, želim da se zahvalim našim kolegama u podružnicama u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Moldaviji na onome što čine kako bi dočekali i podržali naše ukrajinske kolege",  izjavio je Carlo Messina, izvršni direktor Intesa Sanpaolo, te dodao: "Odluka, usvojena zajedno sa predsjedavajućim Gian Maria Gros-Pietrom, ima za cilj da obezbijedi 10 miliona eura za podršku projektima solidarnosti i gostoprimstva za one koji su pogođeni ovom krizom. Sve teža humanitarna vanredna situacija čini ovo hitnom inicijativom, kako bi se pružila konkretna i direktna pomoć sada, kao i u daljnjem razvoju događaja."

"Uporedo s ovim, pripremamo kampanju prikupljanja sredstava putem naše neprofitne crowdfunding platforme For Funding koja ima za cilj kombinovanje naše dodatne podrške sa sredstvima koja smo u mogućnosti da mobiliziramo za podršku ljudima u potrebi", zaključio je Messina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi