Školske torbe za djecu iz dječijeg doma Bjelave

08.09.2022 15:13:16
islamic relief dom bjelave donacija školski pribor školska oprema

Islamic Relief BiH je uručio vrijednu donaciju za štićenike dječijeg doma Bjelave u vidu 19 kompleta za školu za sve uzraste djece.

Islamic Relief BiH je uručio vrijednu donaciju za štićenike dječijeg doma Bjelave u vidu 19 kompleta za školu za sve uzraste djece.

Komplet se sastoji od izuzetno kvalitetne školske torbe, pribora za školu i uređaja Samsung Galaxy tablet.

Vrijednost uručene školske opreme je 7600 KM.

Primopredaja je ozvaničena u prostoru dječijeg doma Bjelave.

Predstavnica doma  Larisa Mahmutović, šef stručne službe je prisutne upoznala sa djelatnošću i radom ustanove u kojoj trenutno boravi 84 djece od kojih je 54-ero uključeno u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje.

Zadavoljstvo nam je bilo ugostiti predstavnike  humanitarne organizacije „Islamic Relief Worldwide“ Engleska. povodom uručenja donacije u vidu školskih ruksaka, školskog pribora i tableta za djecu KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pred početak nove školske godine.

Ovakve i slične aktivnosti olakšavaju svakodnevni rad naše ustanove i mnogo nam znači kada vidimo da lokalna zajednica misli na našu djecu.

Nadamo se da će se saradnja sa humanitarnom organizacijom „Islamic Relief Worldwide“ Engleska nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo, kazala je Larisa Mahmutović.

Obezbijediti neophodnu opremu za školu predstavlja svake godine veliki izazov za sve roditelje, a posebno staratelje djece bez roditeljskog staranja.

Islamic Relief je ove godine omogućio da 1334 djece dočeka spremno novu školsku godinu.

Današnjim uručenjem 19 kompleta za školu za štićenike dječijeg doma Bjelave uspješno smo implementirali projekat distribucije školskog pribora, torbi i informatičke opreme za djecu u BiH.

Ukupna vrijednost donirane opreme je 480 000 KM.

Islamic Relief Worldwide

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi