Podjela paketa sa hranom

Paketima sa hranom i slasticama Hoše komerc obradovao postače

08.04.2024 09:41:44

Hoše komerc obradovao postače Narodne kuhinje i djecu iz Dječijeg doma na Bjelavama

Povodom Lejletul kadra i 6. aprila, Dana grada Sarajeva Hoše komerc organizirao je jučer i danas podjelu paketa sa hranom za postače Narodne kuhinje u Starom Gradu, kao i torti i slastica za djecu iz Dječijeg doma na Bjelavama. Paketi sa hurmama, Merka kafom, kiflicama, kokosovim brašnom, šećerom, začinima, rižom, grožđicama, palentom, geršlom i kakaom podijeljeni su korisnicima Narodne kuhinje, dok su djeca bila obradovana Bony tortama i suhim kolačima, a sve ih je zabavila omiljena maskota "Breskvica", saopšteno je danas iz Hoše komerca, domaćeg lanca trgovina sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. 

"Tradicionalno za 27. noć ramazana uveseljavamo srca svih onih koji su u stanju potrebe i korisnici su usluga Narodne kuhinje na Baščaršiji. Ove godine se poklopilo da je i 6. april, Dan grada Sarajeva samo dan poslije, kada također tradicionalno nastojimo obradovati sve one koji doprinose Sarajevu kao gradu, njegovoj otvorenosti i humanosti. Ovaj put smo se odlučili da razveselimo srca djece bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama. Bilo je predivno doživjeti danas njihovu radost", ističu u Hoše komercu.

Hoše komerc ove godine obiježava 45 uspješnog rada. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc je razvio linije proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi