Čišćenje okoliša

"Hoše kids" čistili grad povodom prvog dana proljeća

21.03.2023 08:57:52

Nakon provedene akcije mališani su uživali u slatkim poklon paketićima Hoše komerca.

Djeca iz vrtića "Mladost" u Butmiru učestvovali su danas u akciji čišćenja okoliša. Tridesetak mališana obučeni u, za ovu priliku specijalno urađene majice "Hoše kids", pokupili su otpatke u parkovima na Ilidži, jednom od najomiljenijih mjesta za odmor Sarajlija. Pri tome su, povodom prvog dana proljeća, učili o značaju očuvanja okoliša.

"Iskoristili smo lijepo vrijeme i zajedno sa Upravom vrtića organizirali za našu vrijednu djecu jedno ugodno i zabavano druženje edukacijskog karaktera. Prvi dan proljeća činio nam se idealnim za takvu jednu akciju. Drago nam je da su upravo djeca bila prva u Sarajevu koja su otvorili sezonu akcija čišćenja i proljetnih radova. Jako je važno da djeca od malih nogu steknu korisne navike, shvate značaj očuvanja prirode, ali i sami sudjeluju u tome. Naš novi brend "Hoše kids" je i pokrenut zbog toga da bismo sve ono što je zdravo i pozitivno radili i komunicirali zajedno sa djecom. Oni su naša budućnost, i njima moramo posvetiti najveću moguću pažnju", navode iz Hoše komerca. 

Nakon provedene akcije mališani su uživali u slatkim poklon paketićima Hoše komerca. 

Prva prodavnica Hoše komerca osnovana je davne 1979. godine, kao dio porodičnog biznisa, i kao takav je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnica i radnika, posjeduje 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo. 

 

PODIJELI:
TAGOVI: Hoše komerc Hoše kids

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija