Donacija

Saradnja Osnovne škole Amer Ćenanović u Butmiru i kompanije Hoše komerc

21.11.2023 11:50:16

Prigodnim edukativnim porukama uređen ulaz u školu

Osnovna škola "Amer Ćenanović" u Butmiru dobila je novouređen ulaz sa prigodnim edukativnim porukama. Kompletan posao uređenja školskog hola donirao je Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. 

Donacija je upriličena povodom Svjetskog dana djece, a direktorica škole Edisa Radončić uručila je predstavnicima Hoše komerca Berinu Bozaliji i Amiru Pizoviću prigodne zahvalnice, poručivši da je kompanija Hoše komerc prepoznala koliko je važno osnaživati škole u lokalnoj zajednici.

"Osnovna škola "Amer Ćenanović" zbog svog imena koje nosi zauzima posebno mjesto kod svih nas koji smo živjeli i radili zajedno sa prerano preminulim načelnikom Općine Ilidža. Ova škola nalazi se u našem komšiluku, tako da je i to razlog da društvenu odgovornost prema njoj smatramo našom obavezom. Ovaj put smo donirali uređenje ulaza i školskog hola prigodnim edukacijskim porukama koje su motivirajuće i inkluzivne za svu djecu koja pohađaju ovu školu. Nastavit ćemo sarađivati sa školom, a u planu je da sljedeći put doniramo IT opremu za STEM kabinet, kao i zelenilo za uređenje prilaza školi", kazao je Berin Bozalija, direktor Hoše komerca. 

"Učenje je blago koje prati vlasnika tokom cijelog školovanja", zatim "ovdje se rađaju snovi, rastu lideri i oblikuje budućnost", te "kupujmo domaće", neke su od poruka koje su se našle na zidovima.

"U školi se često dešavaju bitni projekti koji prevashodno motivišu i potiču našu djecu na rad, saradnju i povezivanje sa ljudima u lokalnoj zajednici i svijetu. U tom smislu rodila se i ideja za ljepšim ambijentom, a koji nosi snažnu poruku. Učiniti nekoga sretnim, zadovoljstvo je neizmjerno. Ako su to naši najmlađi, sve dobija posebnu dimenziju. Sa pravim prijateljima sve je moguće. Hvala Hoše komerc!", kazala je direktorica Radončić.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, te veleprodaju i distribuciju brendova, kao što je Meggle, Bony slastice, kafa Merka, itd. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 8 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi