Holdina i Energopetrol donirale 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

13.12.2022 08:07:54
holdina fresh corner zajedno za dječiji osmijeh sos dječija sela bih

Donacijom od 10.000 KM osigurana su sredstva za pripremu kvalitetnih i zdravih obroka neophodnih za dječji rast i razvoj.

Kampanjom “Zajedno za dječiji osmijeh” tokom mjeseca novembra svi kupci Fresh Corner proizvoda na INA i Energopetrol benzinskim stanicama su dali svoj doprinos humanoj misiji za osiguravanje namirnica za mališane u SOS Dječijim selima u BiH. Rezultatom ove akcije koja je organizirana drugu godinu zaredom smo potvrdili da možemo učiniti mnogo za dječiji osmijeh.

Donacijom od 10.000 KM osigurana su sredstva za pripremu kvalitetnih i zdravih obroka neophodnih za dječji rast i razvoj. Ovim povodom, predstavnici Uprave ove dvije kompanije, Slavko Sić i Marijana Rajić su iskoristili priliku da posjete SOS Dječija sela u BiH kako bi se dodatno upoznali sa radom organizacije a nakon ceremonije potpisivanja ugovora, kojoj su prisustovali nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija i direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije Dženita Subašić, uslijedilo je druženje sa jednom porodicom u SOS Dječijem selu Sarajevo.

"Njegovanje prijateljstva sa SOS Dječijim selima u BiH izuzetno nam je značajno. Veliko hvala našim vjernim kupcima koji su i ove godine podržali misiju SOS Dječijih sela u BiH i dali svoj direktan doprinos stvaranju lijepih dječijih uspomena na zajedničke porodične obroke. Još jednom smo pokazali da samo zajedno možemo osigurati bolju svakodnevicu djece“, izjavila je Marijana Rajić, izvršna direktorica za maloprodaju Holdine i Energopetrola.

„Posebno nas čini sretnima kada naši prijatelji prepoznaju važnost kontinurane brige i nastave podržavati rad organizacije kako bismo onim najranjivijima, djeci bez roditeljskog staranja, pružili odrastanje koje svako dijete zaslužuje. Osim što su zdravi obroci, koje SOS roditelji s puno posvećenosti i ljubavi pripremaju za djecu neophodni za zdrav rast i razvoj, oni su i divna prilika za zajedničko druženje i okupljenje svih članova porodice. A važnost tih zajednčkih porodičnih trenutaka su prepoznali i naši prijatelji iz Holdine i Energopetrola, stoga im se od srca zahvaljujemo na vrijednoj donaciji. Također, veliku zahvalnost dugujemo i svim kupcima Fresh Corner proizvoda koji su direktno podržali inicijativu i bili dio kampanje“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija

Kompanije Holdina i Energopetrol ostaju snažno opredjeljene pružanju podrške lokalnoj zajednici i društveno odgovornim projektima usmjerenim osiguranju boljih uslova života i budućnosti najranjivijim kategorijama zajednice.

Organizacija SOS Dječija sela BiH pruža brigu o 196 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 341 socijalno ugroženu porodicu. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije SOS Dječija sela u BiH možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi