Praznična čarolija

Telemach fondacija u akciji - paketići za socijalno ugroženu djecu

30.12.2022 08:37:04
Paketići za socijalno ugroženu djecu

Prazničnu čaroliju i praznični duh predstavnici Telemach fondacije nastoje donijeti u domove socijalno ugrožene djece i učiniti im ove dane ljepšim i ugodnijim

Decembar i praznici zauzimaju posebno mjesto u Telemach fondaciji. Prazničnu čaroliju i praznični duh predstavnici Telemach fondacije nastoje donijeti u domove socijalno ugrožene djece i učiniti im ove dane ljepšim i ugodnijim. Tako je bilo i ove godine, a više od 500 mališana obradovano je posebnim Telemach prazničnim poklonima.  Akcija je realizovana u Konjicu, Bugojnu, Novom Travniku, Gračanici, Jablanici, Ilijašu, Brezi, Hadzićima, Brezi, Trebinju, Zvorniku, Banjaluci, Bratuncu, Brčkom, Zenici, Gacku i Tuzli.

"Nastojimo krajem svake godine razveseliti i obradovati što više mališana prazničnim poklonima i uljepšati im svakodnevnicu. Partneri u realizaciji su nam lokalni centri za socijalni rad, te udruženja kojima su u fokusu djeca", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Osim ovih 500 mališana, zaposlenici Telemach  BH su ove godine obradovali i dodatnih 110  dječaka i djevojčica, u saradnji sa Udruženjem "Zemlja djece u BiH" od kojeg su preuzeli novogodišnja pisma mališana iz Bosne i Hercegovine i ispunili im novogodišnje želje navedene u pismima. 

Inače, vrijedi spomenuti da je Telemach fondacija tokom ove godine podržala  više od 30 različitih projekata i inicijativa u koje je bilo uključeno više od 4900 ljudi koji su imali direktnu korist od tih projekata, dok je indirektnu korist ostvarilo više od 45000 ljudi.    

PODIJELI:
TAGOVI: Telemach fondacija paketići

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi