Inspirisani srcem

Deset godina čiste Inspiracije srcem

28.04.2023 12:54:53
Intesa Sanpaolo Banka Inspirisani srcem

Prije više od deset godina Intesa Sanpaolo Banka i Visa pokrenule su društveno odgovornu kampanju Inspirisani srcem čiji je cilj bio pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Banka posluje.

Prije više od deset godina Intesa Sanpaolo Banka i Visa pokrenule su društveno odgovornu kampanju Inspirisani srcem čiji je cilj bio pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Banka posluje. Nakon odličnih reakcija javnosti, kampanja se ponovo realizirala 2014. godine kada su novčana sredstva usmjerena na pomoć stanovništvu BiH koje je bilo pogođeno poplavama. Svake naredne godine kampanja je realizirana, a donirani iznos se povećavao i usmjeravao različitim organizacijama ili institucijama. Od 2019. godine kampanja je isključivo usmjerena na pomoć porodilištima koja djeluju u okviru bolnica u BiH, jer je upravo tim odjelima u kojima se rađaju novi naraštaji, pomoć društveno odgovornih kompanija najpotrebnija. Nažalost tokom 2020. zbog Covid-19 pandemije kampanja nije realizirana, te je 2021. nastavljena. S tim u vezi ovoga maja/svibnja kampanja navršava svojih jubilarnih 10 godina, a ista će se realizirati  periodu 1.-31. maja/svibanja.

"Ova godina je za nas u Banci posebna iz razloga što u njoj obilježavamo dva jubileja, prvi je 15 godina djelovanja u BiH pod imenom Intesa Sanpaolo Banka, a drugi je 10 godina uspješnog realiziranja društveno odgovorne kampanje Inspirisani srcem. Od početka realizacije ove kampanje zaključno sa prošlogodišnjom, a u saradnji s kompanijom Visa donirali smo više od 230.000 KM različitim organizacijama, udruženjima ili institucijama, a sve u cilju kako bismo potpomogli njihov rad i djelovanje. Ove kampanje podstiču nas da budemo ustrajni, jer smo tokom prethodnih godina uvidjeli da je svakom porodilištu pomoć neophodna u kontinuitetu, a naš cilj je da ih nastavimo potpomagati i u godinama koje su pred nama", izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Kampanja se realizira u saradnji s kompanijom Visa, a to znači da će svi korisnici Visa Inspire i Visa Platinum kartica koji tokom maja/svibnja 2023. godine plaćanje svoje kupovine izvrše karticom, potpomoći ovu humanitarnu kampanju. Za svako kartično plaćanje Banka i Visa će izdvojiti iznos od 0,10 KM, bez ikakvog troška za klijenta, i donirati ga u humanitarne svrhe.

"Ponosan sam što slavimo desetogodišnjicu inicijative Inspirisani srcem i rezultatima koje smo postigli proteklih godina. Želio bih da se zahvalim Intesa Sanpaolo Banci na istinskom partnerstvu, ali i svim korisnicima Visa Inspire i Visa Platinum kartica što svake godine učestvuju i zajedno sa nama doniraju sredstva institucijama kojima je to najpotrebnije", izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Rezultati ovogodišnje kampanje tj. iznos prikupljenog novca bit će poznati u junu/lipnju kada će biti poznata i ovogodišnja porodilišta čije će djelovanje biti potpomognuto novom opremom. Kampanju su i ove godine podržali partneri RSG radio i Klix.ba, a detaljnije informacije o kampanji mogu se pogledati na www.inspirisanisrcem.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi