MOVEIT4SOS

Kilometri podrške za djecu iz SOS Dječijih sela u BiH

20.10.2023 10:51:16
sos dječija sela bih MOVEIT4SOS

SOS Dječija sela u BiH organizovala su dodjelu zahvalnica učesnicima projekta MOVEIT4SOS

SOS Dječija sela u BiH organizovala su dodjelu zahvalnica učesnicima projekta MOVEIT4SOS povodom završetka druge regionalne društveno odgovorne kampanje. Uposlenici kompanija Bicom Systems, DCCS, Hulk/Apps, ProCredit Bank, Prointer i Veritas Automotive su u protekla četiri mjeseca prelazili zelene kilometere zabilježene aplikacijom Challenger te na taj način osigurali donaciju za dvije porodice iz SOS Dječiijih sela u BiH.

Timovi šest kompanija prešli su kilometre podrške i do danas su vozeći bicikl, pješačeći i trčeći prešli 48.527,17 km, napravivši 12.617,06 kg uštede u emisiji CO2.

Prvak u ukupnom poretku ovog humanog projekta bio je Amer Sipović, uposlenik kompanije ProCredit Bank.

„Sretan sam zbog svog rezultata, i mogu reći da je konkurencija bila odlična, ali i motivirajuća. Ipak, prije svega, izuzetno me raduje što sam kao dio ProCredit tima uspio doprinijeti ovako plemenitom cilju kakav je pred nas postavio MOVEIT4SOS. Imati priliku raditi nešto dobro za sebe, biti fizički aktivan, a time istovremeno pomagati u ostvarenju višeg cilja, teško je zamisliti bolju kombinaciju od te. Ponosan sam što sam dio institucije i tima koji predano i posvećeno radi i doprinosi interesu šire društvene zajednice, a ProCredit banka u svojoj kulturi njeguje takav pristup“, kaže Amer.

A najviše kilometara zajedno prešli su uposlenici kompanije Veritas Automotive.

„Zahvalni smo i počašćeni zbog prilike da učestvujemo u ovom projektu koji je naše radnike aktivirao u velikom broju. Naša kompanija kontinuirano podstiče angažman radnika u sportskim i takmičarskim aktivnostima, budući da na taj način dajemo dodatni polet timskom duhu i jačamo osjećaj zajedništva. Ovog puta, osim potrebe da se aktiviramo u projektima koji imaju funkciju društveno odgovornog angažmana, imali smo i dodatne poticaje za što bolji lični skor – kroz interne challenge „pratili“ smo jedni druge i sigurno je to imalo pozitivan uticaj na naš rezultat. Međutim, moramo napomenuti da su ponašanja koja su praćena projektom zapravo vrlo malo odstupala od naših standardnih praksi, što potvrđuje da imamo aktivan i sporstkim aktivnostima naklonjen kolektiv“, rekli su iz kompanije Veritas Automotive.

Iz organizacije SOS Dječija sela u BiH izrazili su zahvalnost svim učesnicima druge regionalne kampanje MOVEIT4SOS.

„U SOS Dječijim selima smo posvećeni zdravom rastu i razvoju svakog djeteta i znamo koliko toga možemo učiniti zajedno, vođeni istom misijom – pomoći najranjivijoj kategoriji društva, djeci bez roditeljskog staranja. Već drugu godinu zaredom, kompanije su prepoznale vrijednost projekta MOVEIT4SOS koji ime višestruku dobrobit za zajednicu, jer brinući o zdravlju uposlenika i okolišu, pomažemo i porodicama iz SOS Dječijih sela. Zahvalni smo od srca svim učesnicima za svaki pređeni kilometar“, izjavila je Dženita Subašić, direktorica odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije.

Nakon ceremonije uručenja zahvalnica, učesnici su imali priliku družiti se sa djecom u Dnevnom centru gdje su izradili zajedničke crteže koji će ih uvijek podsjećati zbog koga su prešli sve kilometre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi