Vrijedna novčana donacija

INA i Energopetrol donirali 13.000,00 KM SOS Dječijim selima u BiH

30.01.2024 15:25:05
ina i energopetrol donacija sos dječijim selima

Kroz kampanju "Zajedno činimo velike stvari"

Kampanjom “Zajedno činimo velike stvari” tokom mjeseca decembra, od dijela prodaje Fresh Corner proizvoda na INA i Energopetrol benzinskim stanicama, prikupljeno je i donirano 13.000,00 KM SOS Dječijim selima u BiH. Na ovaj način, svi kupci Fresh Corner proizvoda bili su dijelom kampanje koja je imala za cilj osigurati sredstva za nabavku namirnica za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.

„Ponosni smo na podršku projektu SOS Dječijih sela u BiH, jer vjerujemo da je ulaganje u budućnost djece najvrjedniji doprinos koji možemo pružiti zajednici. Naša podrška ovom projektu odražava našu predanost stvaranju pozitivnog utjecaja na zajednicu u kojoj poslujemo. Posebnu zahvalnost želim uputiti našim vjernim kupcima koji su kupovinom Fresh Corner proizvoda na našim maloprodajnim mjestima doprinijeli uspjehu ove kampanje koja je još jedan dokaz snage zajedničkog djelovanja,“ izjavila je izvršna direktorica za maloprodaju Holdine i Energopetrola Marijana Rajić.

„Porodični obroci predstavljaju mnogo više od same trpeze sa hranom, to su zajednički trenuci kada se okupimo i dijelimo dobro sa onim najbližima. Za djecu i mlade bez roditeljskog staranja zajednička porodična okupljanja predstavljaju povezivanje jednih sa drugima i toplinu doma, a posebno im je važna pažnja sa kojom SOS roditelji pripremaju njihova omiljena jela. Drago nam je da treću godinu zaredom, prijatelji iz Holdine i Energopetrola, prepoznaju važnost zajedničkih porodičnih momenata. Zahvaljujemo se od srca na vrijednoj donaciji našim partnerima ali i svim kupcima Fresh Corner proizvoda koji su bili dio kampanje,“ izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Osim vrijedne novčane donacije, INA i Energopetrol su tokom svojih internih događaja, nastojali i uposlenicima približiti način djelovanja SOS Dječijih sela u BiH, kroz priču mladih ljudi koji su odrasli u selu, kako bi ih dodatno motivisali u nastavku podržavanja misije organizacije.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi