AHK BiH uručio 1.300 KM NVO altruista "Svjetlo"

30.07.2015 11:59:46
AHK BiH uručio 1.300 KM NVO altruista 'Svjetlo'

Odlučili smo da se ta nagrada preda u humanitarne svrhe, a NVO Svjetlo je predložio sam sponzor nagrade Tvornica cementa Kakanj jer su uvidjeli njihov rad, jer je sve transparentno i jer im je stvarno potreban novac, pojasnio je Purgić.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) i Wirtschaftsverein BiH uručili su danas donaciju od 1.300 KM za aktivnosti NVO altruista "Svjetlo".

Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHK BiH) je i ove godine, po deseti put organiziralo Turnir u malom nogometu/fudbalu "Kick & Fun", na kojem je učestvovalo 16 članica udruženja Wirtschaftsverein BiH i njemačko-bosanskohercegovačkih firmi.

Turnir je humanitarnog karaktera a nagradni fond u iznosu od 1.300 KM za osvojeno prvo mjesto se proslijeđuje udruženjima koja pomažu socijalno ugroženim kategorijama društva, kazao je Feni Sanjin Purgić, koordinator projekta u Predstavništvu njemačke privrede u BiH.

Sponzor prve nagrade bila je Tvornica cementa Kakanj d.d. a nagradu je osvojila ekipa Emka Bosnia d.o.o. koja se odrekla nagrade.

"Odlučili smo da se ta nagrada preda u humanitarne svrhe, a NVO Svjetlo je predložio sam sponzor nagrade Tvornica cementa Kakanj jer su uvidjeli njihov rad, jer je sve transparentno i jer im je stvarno potreban novac", pojasnio je Purgić.

Izvršni direktor NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević zahvalio je na donaciji i Predstavništvu njemačke privrede u BiH i Tvornici cementa Kakanj d.d., koja je sponzor nagrade i firmi Emka Bosnia d.o.o. iz Goražda koja se odrekla nagrade i dodijelila je NVO altruista "Svjetlo".

"Predstavništvo njemačke privrede u BiH (AHKBiH) nam je uručilo ček od 1.300 KM kao donaciju sa humanitarnog turnira u malom nogometu. Za nas je bilo veliko iznenađenje i kao što nam je rečeno prilikom uručenja čeka nagrađeni smo za naš aktivizam i za naš rad u skladu sa našom vodiljom da ovakvim aktivizmom gradimo bolju budućnost", kazao je Feni Čaušević.

Naglasio je kako će ova donacija dobro doći NVO altruista "Svjetlo".

Donacija će biti iskorištena za unaprjeđenje rada "ArT LiNe" kreativne radionice u kojoj nastaju mnogobrojne unikatne tvorevina, a koja od 30. aprila ove godine nema donatora već se aktivnosti realiziraju zahvaljujući vlastitim kapacitetima, kazao je Čaušević.

Iz NVO altruista "Svjetlo" navode da će "dio donacije, do 300 KM iskoristiti za kupovinu proizvoda fabrike DITA iz Tuzle kako bi i oni podržali radnike domaće kompanije a donaciju uručili članovima".

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi