Postanite član

Predstavništvo njemačke privrede AHK u BiH: Vaš partner za uspjeh

20.01.2023 07:48:24
AHK u BiH članstvo

AHK Bosna i Hercegovina je prvi kontakt i polazna tačka za njemačke firme koje se interesuju za bosanskohercegovačko tržište

Mreža Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHKs), koja se sastoji od bilateralnih privrednih komora, delegacija i predstavništva njemačke privrede, savjetuje, podržava i zastupa njemačke kompanije širom svijeta koje se žele proširiti na strana tržišta ili unaprijediti svoje poslovanje u inostranstvu. Vanjskotrgovinske komore su institucije njemačkog poticanja vanjske trgovine. Udruženje njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) koordinira i neprekidno razvija mrežu Njemačkih vanjskotrgovinskih komora. Vanjskotrgovinske komore dijelom finansira njemačko Savezno ministarstvo privrede i zaštitu klime (BMWK).

Prisutne su u svim zemljama sa kojima Njemačka ima dobre trgovinske odnose i koje su za njemačku privredu od izuzetnog značaja. AHK mreža je sinonim za iskustvo, know-how, resurse, kapacitete i kontakte te se u skladu s tim po nalogu Savezne vlade angažuje za unapređenje vanjske trgovine Njemačke.

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini dio je globalne mreže koju čini 150 Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHKs) i delegacija njemačke privrede u 92 zemlje. Od osnivanja 1997. godine Predstavništvo nudi mrežu koja se u ovom trenutku sastoji od više od 110 registrovanih kompanija iz njemačkih, bosanskohercegovačkih i međunarodnih poslovnih krugova te brojne zanimljive usluge za svoje članove i ne-članove. Privredno udruženje Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, Wirtschaftsverein BiH, time je najveće bilateralno privredno udruženje u Bosni i Hercegovini.

Kao član udruženja AHK BiH postajete dio njemačko-bosanskohercegovačke poslovne mreže. Članstvo vam omogućava pristup platformi specijaliziranoj za bilateralne privredne odnose između Njemačke i Bosne i Hercegovine.

AHK Bosna i Hercegovina je prvi kontakt i polazna tačka za njemačke firme koje se interesuju za bosanskohercegovačko tržište, te shodno tome i lokalnim firmama pruža informacije o mogućnostima saradnje s njima.

Postanite član privrednog udruženja Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini sada!

Zahtjev za članstvo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo