Održan Telemach veseli dan za mališane odjela pedijatrije

12.05.2016 10:09:17

Za mališane smještene na odjelu pedijatrije KB "Dr. Safet Mujić" - "Južni Logor" u Mostaru je jučer organizovan "Telemach veseli dan".

Za mališane smještene na odjelu pedijatrije KB "Dr. Safet Mujić" - "Južni Logor" u Mostaru je jučer organizovan "Telemach veseli dan". Najmlađima su u ugodnoj atmosferi uručeni pokloni, a najviše su se obradovali različitim vrstama slatkiša koje su specijalno za njih osigurali zaposlenici kompanije Telemach.

Portparol kompanije Telemach, Edina Kurić - Zorlak, Edis Koro, rukovodilac poslovne jedinice Telemach 2 Mostar, Tatjana Jukić, voditeljica rezidencijalne prodaje Mostar i Enis Džihanić, rukovodilac biznis sektora Telemach-a, posjetu bolnici su iskoristili i za doniranje posteljine koju je kompanija Telemach osigurala za cijeli odjel pedijatrije, te savremenih LCD-ova, koji će biti instalirani u nekoliko soba predviđenih za dječije igraonice.

Ispred KB "Dr. Safet Mujić", pedijatrica Samra Boloban zahvalila se delegaciji Telemach-a na donaciji, te ih ovom prilikom upoznala o problemima sa kojom se suočava ova zdravstvena ustanova.

"Donacijom Telemach-a smo obnovili pedijatrijski odjel, ali i poboljšali uslove mališana. LCD-ovi su  nas posebno obradovali jer će pomoći u zadržavanju pažnje najmlađih prilikom davanja infuzije. Telemach je zaista primjer kako društveno odgovorna kompanija pomaže razvoju lokalne zajednice, ali i kako treba poslovati" - istakla je Samra Boloban, pedijatrica KB "Dr. Safet Mujić".

Kompanija Telemach, koja je u većinskom vlasništvu globalne investicijske kompanije KKR, nedavno je i uručila inhalator, tlakomjer i aspirator pedijatrijskom odjelu „Sveučilišne Kliničke bolnice“ u Mostaru. Otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach pomaže najosjetljivijim kategorijama stanovništva, ulaže u razvoj lokalne zajednice i doprinosi stvaranju boljih uslova za život građana BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi