Eros.ba vam otkriva sve tajne BDSM-a

22.08.2016 09:40:39
Eros.ba vam otkriva sve tajne BDSM-a

BDSM igračke od sada su dostupne i na tržištu Bosne i Hercegovine, jer za istima postoji veliko interesovanje.

Prema istraživanjima Statistic Brain-a prodaja seksualnih igračaka konstantno raste. Iako je vibrator i dalje najtraženija igračka za odrasle, postoji i veliko zanimanje za Fetish igračke ili igračke za malo hrabrije.

BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominance), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). To je konsenzualno, erotsko, seksualno igranje uloga u kojem uzajamno uživaju obje (ili sve) osobe, a koje uključuje ostvarivanje fantazija o dominaciji, pokoravanju, ograničavanju, nadzoru, vezivanju, kažnjavanju i seksualiziranom bolu.

U BDSM odnosima osobit naglasak stavlja se na sigurnost, jer oni uključuju mnoge potencijalno opasne činove. Većina ljudi koji prakticiraju BDSM koriste unaprijed dogovorenu sigurnu riječ (eng. safeword) kao signal za prestanak aktivnosti. Budući da je u pitanju igranje uloga, obično "Stani!" ili "Dosta!" moglo bi se pogrešno interpretirati i zato su to uglavnom riječi koje teško da se koriste za vrijeme seksa.

Bottom je pasivna osoba u BDSM seksu i stimulirana je od top osobe. Top osoba u BDSM-u ima aktivnu, dominantnu ulogu. Ti isti nazivi se koriste i kontekstu analnog seksa kod gej muškaraca.

Sigurna riječ (safe word) je lozinka koja se koristi u BDSM-u i izgovara se jedino kada se želi označiti krajnja granica "izdržljivosti" bottom osobe koja u tom trenutku signalizira top osobi da se seansa prekida. Ta riječ je uglavnom neka koja se obično ne izgovara za vrijeme seksa, budući da se "ne, prestani", u svrhu većeg efekta BDSM seansi, može slobodno izgovarati.

BDSM igračke od sada su dostupne i na tržištu Bosne i Hercegovine, jer za istima postoji veliko interesovanje. Online Sex shop Eros.ba u svoju ponudu uvrstio je preko 50 novih artikala koji spadaju u kategoriju BDSM seksualnih igračaka.

Ponudu BDSM igračaka možete da pogledate na Eros.ba koji je uvoznik ovih igračaka eminentnog proizvođača Leather Industri CO. LTD.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi