Opća bolnica Tešanj dobila donaciju firme Nobel iz Mostara

18.11.2016 12:22:38
Opća bolnica Tešanj dobila donaciju firme Nobel iz Mostara

Općoj bolnici Tešanj upriličeno uručenje donacije ovoj zdravstvenoj ustanovi od strane kompanije Nobel Corporation d.o.o. iz Mostara.

Danas je u Općoj bolnici Tešanj upriličeno uručenje donacije ovoj zdravstvenoj ustanovi od strane kompanije Nobel Corporation d.o.o. iz Mostara. Riječ je o donaciji sistema vrijednoj oko 6.000 KM koja će doprinijeti uštedi potrošnje vode i električne energije.

Kako je ovom prilikom istaknuo Boris Bošnjak, direktor prodaje ove kompanije, donacija je uslijedila nakon dogovora koji je postignut na proteklom Sajmu privrede u Tešnju.

"Osim same donacije za Opću bolnicu, to je ujedno i jedan vid zahvalnosti, prvenstveno UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj, sa kojima imamo odličnu suradnju, i građanima Tešnja, koji su na proteklom sajmu posjetili naš štand. Donacija o kojoj je riječ, prva je te vrste u BiH, a radi se o sistemima za uštedu vode i energije. Bolnica u Tešnju će biti prva bolnica u BiH koja ima ugrađene ovakve sisteme za uštedu."

Prema riječima gdina Bošnjaka, donacija Općoj bolnici Tešanj omogućuje uštedu vode na svim mjestima gdje se voda troši u iznosu od 50% minimalno, a tamo gdje se troši topla voda, u tom omjeru će biti i ušteda energije, jer znamo da se nitko ne tušira hladnom nego toplom vodom, i ako se uštedi na hladnoj vodi, štedi se i na energentu. Već ranije smo izvještavali o provođenju radova na objektu Opće bolnice Tešanj, a u cilju poboljšanja energetske efikasnosti ove ustanove.

Direktor Opće bolnice Tešanj, doc.dr.med.sci. Rifat Sejdinović se zahvalio kompaniji Nobel i njenim predstavnicima.

"Iako su prvi razgovori išli u smjeru pomoći oko kupovine CT aparata, gdin Bošnjak je dao prijedlog da to bude nešto što će iz godine u godinu davati rezultate. Zahvalan sam na toj ideji i spremnosti firme Nobel da današnjim uručivanjem doprinese godišnjim uštedama u korištenju vode. Ono što je najvažnije je da će resurs vode biti racionalnije korišten", rekao je za ZOS radio direktor Opće bolnice Tešanj.

"Ovo danas je konkretizacija prošlog Sajma privrede u Tešnju, kada je gdin Bošnjak izrazio želju da donaciju uruči nekoj javnoj ustanovi. Mi smo se odlučili za Opću bolnicu Tešanj i tada smo pozvali dr. Sejdinovića. Evo danas realiziramo sve ono što je tada dogovoreno. Zahvaljujem se firmi Nobel na donaciji i nadam se da ćemo surađivati i dalje", izjavio je Senad Brka, predsjednik UP "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Prema riječima direktora Opće bolnice Tešanj, tehničko osoblje ove ustanove će se pobrinuti za što skoriju ugradnju sistema. Ujedno je dr. Sejdinović, predstavnicima kompanije Nobel uručio i zahvalnicu Opće bolnice Tešanj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi