Ambasada Turske donirala 200 knjiga Gazi Husrev-begovoj biblioteci

21.01.2017 10:05:17
Ambasada Turske donirala 200 knjiga Gazi Husrev-begovoj biblioteci

Domaćini su istaknuli je da je ova donacija knjiga jako važna i zbog činjenice da se njome značajno obogaćuje fond.

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevo uručio je i ove godine donaciju knjiga. Ataše za kulturu i turizam Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH  Soner Şahin uručio je 200 knjiga različitih žanrova  direktoru Gazi Husrev-begove biblioteke  Osmanu Laviću.

Uz zahvalnost na uručenoj donaciji domaćini su istaknuli uspješnu dugogodišnju saradnju Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH i Gazi Husrev-begove biblioteke.

Istaknuto je da će knjige koje je donirao Ured biti od velike koristi za korisnike usluga Gazi Husrev-begove biblioteke i čitaonice, naročito imajući u vidu činjenicu da je upravo u čitaonici smješten Kutak turske književnosti.  

Među doniranim djelima su knjige iz oblasti  književnosti, historijske literature, kao i udžbenici namijenjeni izučavanju osmanskog i modernog turskog jezika . Turski romani su inače izloženi u posebnom kutku u čitaonici Gazi Husrev-begove biblioteke.

Domaćini su istaknuli je da je ova donacija knjiga jako važna i zbog činjenice da se njome značajno obogaćuje fond Biblioteke literaturom na modernom turskom, kao i na osmanskom turskom jeziku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi