Telemach onkološkom odjelu KB Zenica donirao vrijedan UV aparat

24.10.2017 16:00:01
Telemach onkološkom odjelu KB Zenica donirao vrijedan UV aparat

Predstavnici Telemach fondacije donirali su danas ultrazvučni aparat sa tri sonde Odjelu onkologije i radiologije Kantonalne bolnice u Zenici.

Predstavnici Telemach fondacije donirali su danas ultrazvučni aparat sa tri sonde Odjelu onkologije i radiologije Kantonalne bolnice u Zenici. Donirani uređaj “AcusonNX2” pacijentima s područja Zeničko-dobojskog kantona u budućnosti će omogućiti kvalitetnije liječenje, kao i preventivnu zaštitu stanovništva u vidu ranog otkrivanja zloćudnih oboljenja.

O značaju ove donacije Kasim Spahić, pomoćnik direktora za medicinske poslove KB Zenica kaže:

"Mnogo smo zahvalni na donaciji. Aparat će biti korišten za dijagnostičke svrhe, praćenje dijagnostičkog odgovora u toku hemoterapijskog tretmana, kao i u dijagnostici eventualnih pogoršanja stanja kod ležećih pacijenata na Odjelu za onkologiju. Inače, do sada smo pacijente za ovu vrstu dijagnostike transportovali na Odjel za radiologiju ili Odjel za unutrašnje bolesti. Donirani aparat čija je vrijednost 35.000 KM, pacijentima će omogućiti bolji komfor, ali i generalno doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge u Zenici".

 

Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije ističe da kompanija Telemach, otkako je prisutna na tržištu u BiH, investira u razvoj lokalne zajednice, ali i društveno korisne projekte.

Također napominje da je kompanija Telemach ove godine osnovala Fondaciju koja će se sistemski baviti društveno korisnim projektima.

"Ponosni smo što je Telemach fondacija donirala uređaj koji će u budućnosti spašavati ljudske živote. Iako postoji svega nekoliko mjeseci, Telemach fondacija ubrzano radi na realizaciji brojnih društveno korisnih projekata. Naravno, najznačajniji od svih projekata je svakako donacija UZ KB Zenica", istakla je Hajdi Mostić, dodavši da će se Telemach Fondacija u budućnosti baviti i projektima iz domena ekologije, IT edukacije, ali i da će razviti program putem kojeg će podržavati mlade talente u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi