Humanitarna akcija "Hljeb od tekstila"

09.07.2019 13:09:40

Održana je ceremonija dodjele zahvalnica za dugogodišnju saradnju i podršku Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu projektu "Hljeb od tekstila", internacionalne humanitarne organizacije ADRA.

Dana 03.07.2019, u porostorijama IUS Life centra, održana je skromna ceremonija dodjele zahvalnica za dugogodišnju saradnju i podršku Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu projektu "Hljeb od tekstila", internacionalne humanitarne organizacije ADRA.

Već duže vrijeme IUS ostvaruje saradnju sa internacionalnom humanitarnom organizacijom ADRA podržavajuci rad projekta humanitarno – ekološkog karaktera pod nazivom "Hljeb od tekstila" te također rad javne kuhinje.

Naime radi se o projektu prikupljanja stare odjeće, obuće, posteljine, igračaka i drugih potrepština koje se distribuiraju porodicama u stanju socijalne potrebe a nama naizgled neupotrebljivi, stari i oštećeni donirani predmeti se recikliraju u novu odjeću, asesoare, ukrase, čestike i sl te se prodajom istih finansira rad javne kuhinje koja dnevno hrani više od 100 naših sugrađana koji ne mogu na drugi način prehraniti sebe i svoje porodice.

Saradnju su inicirale ELS profesorice Alisa Salkić i Emina Krkalić uz bezrezervnu podršku nadređenih Hilal Bektici Karić i Azre Radaslić koje su dale zeleno svjetlo i vjetar u leđa ostvarenoj saradnji.

"Imajući u vidu da smo svjedoci da se sve više ljudi nalazi u stanju socijalne potrebe a da je industrija odjeće i obuće druga "najprljavija" industrija na svijetu, drago nam je da možemo spojiti dobrotvorni rad i rad na očuvanju i zaštiti okoline. Kao edukatori, dužni smo krenuti od sebe i mladim ljudima s kojima se svakodnevno susrećemo u amanet ostaviviti čist okoliš i moralna načela a ovakva vrsta saradnje nam pomaže u tome.
Zahvaljujemo IUS rektoru, prof. dr. Ahemtu Yildirim-u i svim IUS uposlenicima na podršci i razumjevanju." navodi se u saopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi