EuroExpress kompanija obilježila Dječiju nedelju

14.10.2019 08:34:16
EuroExpress kompanija obilježila Dječiju nedelju

U sklopu obilježavanja Dječije nedelje EuroExpress kompanija je imala zadovoljstvu da ugosti mališane iz Predškolske ustanove Maslačak.

Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija.

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

U sklopu obilježavanja Dječije nedelje EuroExpress kompanija je imala zadovoljstvu da ugosti mališane iz Predškolske ustanove Maslačak. Uz mnogo zabave i smjeha djeca su se družila sa zaposlenima te u sklopu Okruglog stola ozbiljno navodili na šta sve djeca danas imaju prava.

Cilj obilježavanja Dječije nedelje je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, te njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Zaposlenici EuroExpress-a i djeca su se odlično zabavili i počastili slatkišima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi