OSCE donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine

22.05.2020 11:48:00
OSCE donirao zaštitnu opremu Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine

Donaciju, koja se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcionog sredstva za ruke, je uručila dr Susan Penksa, šefica Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini (BiH) je, u sklopu šire inicijative za pružanje podrške Bosni i Hercegovini u njenom odgovoru na pandemiju, donirala zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva Graničnoj policiji BiH, danas, 21. maja 2020. godine, u Sarajevu.

Donaciju, koja se sastoji od 1.000 vizira i dezinfekcionog sredstva za ruke, je uručila dr Susan Penksa, šefica Odjela za sigurnosnu saradnju Misije OSCE-a u BiH, a u ime Granične policije BiH preuzeli Radiša Samardžija, načelnik Kabineta direktora i Ismet Taslaman, v.d. načelnika Uprave za administraciju Granične policije BiH.

Dr Penksa je naglasila da Misija OSCE-a u BiH cijeni napore Granične policije BiH, čiji su pripadnici suočeni sa povećanim nivoom rizika u obavljanju njihovih dužnosti za vrijeme pandemije. "Kako se granice počinju otvarati, uloga pripadnika Granične policije BiH ostaje ključna te je od suštinske važnosti da imaju neophodnu opremu. Nadamo se da će im ova donacija pomoći u sigurnom obavljanju svakodnevnih dužnosti."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi