​​Misija OSCE-a u BiH podržala turnir u sjedećoj odbojci u Maglaju

21.09.2020 13:03:39
​​Misija OSCE-a u BiH podržala turnir u sjedećoj odbojci u Maglaju

Većina sportista koji su se natjecali su ratni vojni veterani i ratni vojni invalidi.

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini (BiH) podržala je Općinu Maglaj u organizaciji turnira u sjedećoj odbojci koji je održan 19. septembra 2020. godine u Maglaju. Cilj turnira, koji je okupio timove u sjedećoj odbojci iz Doboja, Dervente i Maglaja, bio je jačanje saradnje među timovima i promocija tolerancije i međusobnog poštovanja. Većina sportista koji su se natjecali su ratni vojni veterani i ratni vojni invalidi.

Will Richard, šef Terenskog ureda u Travniku, pohvalio je timove koji su se natjecali i Općinu Maglaj zbog provedbe mjera kojima je omogućena zaštita i sigurnost svih učesnika.

"Drago mi je što su se ovi sportisti natjecali na turniru u sjedećoj odbojci u Maglaju. Ovo je veoma simboličan događaj kada imate bivše vojnike sa suprotnih strana koji se sada natječu u jednom prijateljskom sportskom događaju. Pozdravljam njihove napore. Sport može biti snažno sredstvo u promociji tolerancije i međusobnog poštovanja. Turnir je također i prilika da se podigne svijest o potrebama osoba s invaliditetom. Globalna pandemija je izazov za sve nas, ali je posebno težak za najranjivije kategorije društva".

PODIJELI:
TAGOVI: OSCE Maglaj sjedeća odbojka turnir

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi