Porsche BH podržala rad UMDB-Institut za majku dijete

17.11.2020 10:32:53
Porsche BH podržala rad UMDB-Institut za majku dijete

UMBD Institut za majku dijete osnovan je 2018. godine sa ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja žena, promocije očuvanja važnosti institucije porodice

UMBD Institut za majku dijete osnovan je 2018. godine sa ciljem poboljšanja psihofizičkog zdravlja žena, promocije očuvanja važnosti institucije porodice te svim aktuelnim pitanjima i temama koje se odnose na populacije žena, djece i roditelja.

"Želimo uvezati institucije, te domaće i međunarodne organizacije i kompanije, kako bi podrška koju pružamo spomenutim kategorijama bila još konkretnija i to kroz implementaciju konkretnih programa. Ovom prilikom se zahvaljujemo firmi Porsche BH d.o.o. koja podržava rad udruženja. Cilj nam je obezbijediti besplatne interaktivne radionice za kategorije roditelja, djece, trudnica i majki a sve u cilju podizanja samopouzdanja i kompetentnosti kod roditelja za novu životnu ulogu, što će bez sumnje doprinijeti rastu nataliteta u našoj zajednici. Pozivamo i ostale kompanije i nadležne institucije da se priključe našem radu i podrže aktivnosti našeg udruženja kako bismo kroz porodicu i odgoj naše djece gradili sigurnu budućnost u našoj domovini", ističe Alma Hodžić-Badić, predsjednica Instituta za majku i dijete.

"DasWeltAuto, članica grupacije Porsche BH, je međunarodni brend čije su poslovne aktivnosti povezane sa rabljenim vozilima. U Bosni i Hercegovini smo prisutni od 2017. godine, sa devet ovlaštenih partnera širom naše zemlje. Naša kompanija je poznata po različitim društveno odgovornim projektima. Svjesni važnosti očuvanja porodice i njenih temeljnih vrijednosti, raduje nas da smo uspostavili saradnju sa Institutom za majku i dijete. Današnjim simboličnim činom sadnje drveta kao simbola života, koji poklanjamo građanima Sarajeva, odlučili smo ozvaničiti početak saradnje sa UMBD-om", kazao je brend menadžer DasWeltAuta Haris Muratović.

"Drago nam je da su predstavnici kompanije Porsche BH i Instituta za majku i dijete odabrali da svoj početak saradnje ozvaniče upravo ovdje u Pionirskoj dolini, čestom izletištu za porodice sa djecom u našem gradu. Kroz različite aktivnosti i kontinuirano obogaćivanje sadržaja za djecu i porodice, nastojimo biti nezaobilazna destinacija kako za domaće goste, tako i za turiste", kazao je Goran Mačkić, izvršni direktor sektora održavanja javnih zelenih površina KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi