Baumit NivelloQuattro: Besprijekorno gladak i ravan pod

11.11.2021 14:18:07
Baumit NivelloQuattro

Savršeno ravna površina znatno olakšava život i majstorima a i pruža mogućnost postizanja savršene srazmjernosti poda i plafona

Besprijekorno gladak i ravan pod           

Prije  nego krenemo u finalno oblaganje poda, bilo da se radi o keramičkim, drvenim ili nekoj trećoj vrsti podnih obloga, savršeno ravna površina znatno olakšava život i majstorima a i pruža mogućnost postizanja savršene srazmjernosti poda i plafona, što je također od ključnog značaja kada dođe vrijeme za izradu namještaja u našem domu, jer apsolutno niko ne voli odstupanja na različitim tačkama u prostoriji koja vlasnika dovode u situaciju da poseže za improvizacijama kako bi se takva odstupanja sakrila a namještaj lijepo uklopio i izgledao savršeno, baš onako kako svi i zaslužujemo.

Klasični estrih u nekim slučajevima jednostavno ne pruža dovoljno ravnu podlogu. Veliki formati keramičkih pločica ili glatke podne obloge poput PVCa iziskuju savršeno ravnu podlogu koja se može postići isključivo posebnim samonivelirajućim masama koje uz pomoć gravitacije pružaju sve što je potrebno da bismo imali pod koji je spreman za najzahtjevnija oblaganja.  

Baumit NivelloQuattro

Baumit masa za niveliranje je uvijek savršen odabir za podove od kojih se očekuje savršenstvo. Samonivelirajuća formula pruža iznimnu brzinu, čvrstoću i savršeno ravnu i glatku podlogu.

Baumitov Nivello Quattro je samonivelirajuća tekuća masa za niveliranje koja se vezuje kalcijevim sulfatom te ima nizak stepen skupljanja. Pogodna je za primjenu u zatvorenom u debljinama od 1-20 mm. Primjenjiva prije postavljanja svih tipova podnih obloga, a činjenica da je pogodan i za podno grijanje ovaj proizovd čini idealnim za svaku primjenu.

Više pogledajte OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina