Baumacol: Program za keramiku iz Baumita

22.09.2022 12:26:53
Baumacol Program za keramiku

Čvrstoća i fleksibilnost su važni Novi proizvodi u Baumacol programu za keramiku

Budući da je misija brenda Baumit razviti visoko kvalitetne građevinske materijale koji olakšavaju i ubrzavaju proces na gradilištu, bez prestanka se radi na razvijanju novih inovativnih tehnologija koje se implementiraju u postojeće i nove proizvode.

Jedna od zadnjih novosti jesu i novi proizvodu u Baumacol programu za keramiku. Da bi se oslobodili svih ograničenja, kada su u pitanju vrste i formati pločica, Baumit je razvio tri nova proizvoda, od toga dva keramička ljepila fug masu.

U nastavku pročitajte o čemu se radi.

FlexTreme

Izuzetno fleksibilno

Za polaganje svih keramičkih zidnih i podnih pločica raznih formata, mozaika, glatkih kamenih pločica i prirodnog kamena, unutra i vani. Posebno za tanke velike formate i vrlo slabo upijajuće glatke kamene pločice, kao i za područja sa očekivanim povećanim toplinskim i statičkim opterećenjima gdje je neophodno smanjenje nastalih naprezanja.

  • Ekstremno fleksibilan  (S2)
  • Za sve vrste i formate рločica
  • Za zahtjevne primjene I podloge

FlexUni

Jednostavno i brzo

Za polaganje keramičkih zidnih i podnih pločica raznih formata, mozaika, glatkih kamenih pločica i prirodnog kamena, unutra i vani.

Izvanredna obradivost, homogeno i brzo sušenje, štedi materijal i vrijeme, varijabilna konzistencija, dodatna tiksotropija za velike pločice, tečnije za puno kontaktno lijepljenje, primjena u varijabilnim slojevima 2-15 mm.

  • Inovativna gel tehnologija
  • Jednostavna i brza primjena
  • Promjenjiva konzistencija

Široke fuge

Baumacol XL Fuge

Baumacol XL Fuge, fug masa pogodna za fugirnaje keramičkih pločica, pirodnog kamena I betosnkih blokova, za fuge 3 do 15 mm širine. Posebno za terase I balkone zbog smanjenog rizika od cvjetanja. Prikladno I za sisteme podnog grijanja.

  • Za fuge 3-15 mm
  • Smanjeno cvatnje
  • Za vanjsku primjenu I prirodan kamen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina