Dekorativna stakla Ornament namjenjena su regulaciji providnosti

03.12.2018 08:29:37
Dekorativna stakla Ornament namjenjena su regulaciji providnosti

Ornamentna stakla prije svega su namjenjena regulaciji providnosti, te kao dekorativna stakla.

Ornamentna stakla prije svega su namjenjena regulaciji providnosti, te kao dekorativna stakla. Mogu biti bezbojna ili u boji, a specifična su zbog površinske teksture (površinski reljef) koja se nazivaju "ornament". Tekstura može biti pravilna ili nepravilna, a ukupna debljina stakla može biti i do 10 mm. Ugrađuje se u vrata i pregradne stijene, u prozore i sl., zato što kroz njih svjetlost prolazi nesmetano, a providnost je vrlo mala.

Ornament staklo

  • dekorativna stakla koja se standardno nalaze u bijeloj, žutoj ili brončanoj boji. Karakteristika im je neravna površina i koriste se često za kućanstva. Uglavnom su debljine 4 mm. Dobiva se tako da se tijekom proizvodnje float stakla šara uzorka utiskuje na jednu ili obje strane, tijekom prolaska stakla kroz valjke float stakla.

Parsol (absorpcijsko) staklo

  • staklo bojano u masi kroz koje se vidi kao i kroz prozirno float staklo. Proizvodi se u raznim debljinama i bojama: plava, bronca, zelena, sivkasta… Omiljeno u industriji namještaja.

Reflektirajuće (Metalik) staklo

  • metalik, staklo koje na sebi ima metalizirajući nanos te pomoću njega razdjeljuje sunčevu energiju na tri načina: jedan dio reflektira, drugi dio apsorbira, a treći dio prolazi kroz staklo. Najpoznatiji tipovi su Stopsol i Antelio, koji proizvode staklo u plavoj, zelenoj, sivoj, brončanoj, smeđoj, srebrnoj boji. Standardne debljine su 4-10 mm.

Ornament stakla potražite u ponudi ELOX BH.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina