Komotin jajce: Proizvodnja predgotovljenih AB konstrukcija

Građevina

Komotin jajce: Proizvodnja predgotovljenih AB konstrukcija

U proizvodnoj hali površine 1.200,0 m2 organizirana je proizvodnja predgotovljenih AB konstrukcija za objekate visokogradnje

04.02.2019 13:52:29 / Izvor: Akta.ba

U sklopu proizvodnog kompleksa poduzeća Komotin d.o.o. koji se nalazi u Podmilačju-općina Jajce, kao zasebna organizacijska jedinica od 2007. godine djeluje pogon za proizvodnju predgotovljenih AB konstrukcija i pogon za proizvodnju armature. Proizvodni pogon je dvobrodna hala ukupne površine 1.700,0 m2.

U proizvodnoj hali površine 1.200,0 m2 organizirana je proizvodnja predgotovljenih AB konstrukcija za objekate visokogradnje kao što su industrijske hale, stambene zgrade, poslovne zgrade, sportski objekti i sl.. Elementi se proizvode prema radioničkoj dokumentaciji koja se izrađuje u projektnom uredu uz visoku kontrolu proizvodnje i kontrolu proizvedenih elemenata. Proizvodni program obuhvata slijedeće konstruktivne elemente:

Temeljna konstrukcija:

  • temeljne stope sa čašama za montažu stupova
  • međutemeljne stope – temeljne vezne grede

Stupovi i krovni nosači:

  • stupovi dimenzija i oblika prema namjeni
  • krovne pravokutne i ‘’T’’ grede, krovni ‘’A’’ i ‘’I’’ nosači
  • krovni ‘’Zt’’ nosači širine 2,4 m i duljine 12,14 i 16 m
  • sekundarni ‘’T’’ nosači do 12,0 i 15,0 m

Međukatna konstrukcija i kranski nosači:

  • međukatne pravokutne i ’’T’’ grede
  • pravokutni, ’’I’’ i ’’T’’ kranski nosači stropne ‘’pi’’ ploče širine max. 2,4 m i duljine 12,0 m omnia ploče do 6,0 m krovni ‘’Zt’’ nosači širine 2,4 m i duljine 12,14 i 16 m sekundarni ‘’T’’ nosači do 12,0 i 15,0 m

Fasadni elementi :

  • Fasadni paneli debljine 20,0 cm (beton 5,0 cm+8,0 cm EPS+7,0 cm beton) u natur izvedbi.

Elementi se izvode u klasičnoj izvedbi prema projektnim zahtjevima. U procesu je formiranje piste za adheziono prednapinjanje pločastih i grednih nosača. Uz prizvodnju prefabrikata oraniziran je prijevoz i montaža gotovih elemenata na gradilištu (mjestu montaže). U drugoj hali površine 500,0 m2 organizirana je automatizirana proizvodnja armature. Automatiziranjem se u potpunosti kontrolira kvaliteta gotovog proizvoda .Pogon za proizvodnju armature opskrbljuje proizvodni pogon AB predgotovljenih elemenata, vlastita gradilišta na svim lokacijama kao i šire tržište. U pogonu se prema unaprijed pripremljenim nacrtima sječe i savija željezo, izrađuju gotovi armaturni koševi te se finalni proizvodi transportiraju na mjesto ugradnje. Šipke se obrađuju u promjerima od 8-40 mm, a vilice od 8-14 mm. Ravne šipke u promjerima od 8-14 mm moguće je proizvesti u duljinama prema želji naručitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina