Baumit MultiWhite - Jednostavan način da renovirate svoju fasadu

05.06.2020 11:50:22
Baumit MultiWhite - Jednostavan način da renovirate svoju fasadu

Baumit MultiWhite je gotova prirodna bijela mineralna praškasta masa koju, pored fasada, možete koristiti i za podložni sloj i izravnavanje betona

Svaki majstor zna šta njemu najviše odgovara a mi pratimo vaše želje i potrebe, pa smo za juni odabrali Baumit MultiWhite kao proizvod mjeseca. Popravke na fasadama i renoviranje starih fasada mogu početi!

Baumit MultiWhite je gotova prirodna bijela mineralna praškasta masa koju, pored fasada, možete koristiti i za podložni sloj i izravnavanje betona, a u junu ga možete kupiti po promotivnim cijenama i uz mnoge zanimljive i korisne poklone!

Jednostavno

Brzo

Izdržljivo

Fasada nije samo sredstvo uređenja, već je i zaštitni štit za svaku zgradu. Kao takva, izložena je mnogim različitim pritiscima iz okoliša na dnevnoj bazi, što može ostaviti svoj trag tijekom vremena. Od blijeđenja boje zbog sunca do dubokih pukotina i obrasta algama i gljivicama, postoji mnogo različitih faktora koji mogu izbrisati prvobitni sjaj fasade i spriječiti njeno pravilno funkcioniranje.

Bez obzira na razlog, Baumit ima pravo rješenje za svaku situaciju. Počevši od profesionalne pripreme podloge pa sve do završnog sloja Baumit fasadnih boja ili završnih slojeva.

Najvažnija je podloga

Kako bi se osiguralo da gornji sloj dobro prianja, podloga mora biti dovoljno čvrsta, suha, stabilna i bez prašine i mraza. Stoga se podloga treba procijeniti prije početka bojenja i mora se provesti svaka potrebna priprema podloge kako bi ispunila potrebne standarde.

Savršeno rješenje

Ispravna priprema podloge je ključna za besprijekoran krajnji rezultat vašeg projekta renoviranja. Koju pripremu upotrijebiti ovisi o konstituciji površine. Zbog toga je Baumit došao do 7 različitih scenarija koji bi mogli štetiti fasadi kojoj je potrebno renoviranje. Od prljavog ili pjeskovitog maltera/boje, onih koje izrazito upijaju vodu do ili žbuke/boje koja se odljepljuje pa do obrasta gljivica i algi, kao i stvaranja manjih ili čak dubokih pukotina. Proizvodi za pripremu podloge iz Baumita jamče brzo i dugotrajno rješenje.

Završni dodir

Nakon pravilne predobrade površine, dva sloja Baumit visokokvalitetnih fasadnih boja uglavnom su dovoljna da se vrati početni sjaj fasade. Ovisno o onome što vam je potrebno, možete odabrati između Baumit NanoporColor, sa svojim jedinstvenim učinkom samočišćenja, Baumit StarColor sa svojom ultrahidrofobnom površinom, univerzalno dobrim Baumit PuraColorom ili bilo kojom drugom Baumit fasadnom bojom. Ako tražite dodatnu zaštitu, možete se upotrijebiti Baumit visokootporni pastozni završni sloj, umjesto fasadnih boja kao završnog sloja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina