Planiranje i projektovanje saobraćajnica svih rangova

29.09.2020 08:28:42
Planiranje i projektovanje saobraćajnica svih rangova

Preduzeće je posebno profilisano i u izradi projekata graničnih prelaza, za koje do sada imaju i odlične reference.

Planiranje i projektovanje saobraćajnica svih rangova jedna je od osnovnih djelatnosti kompanije Routing d.o.o. Banja Luka, budući da preduzeće od samih svojih početaka posjeduje sve neophodne inžinjerske struke za ovu vrstu kompleksnih i zahtjevnih objekata. Projekti sanacije, rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajnica, te pripadajućih mostovskih objekata, sa prethodnom detaljnom terenskom opservacijom i analizom, takođe su u samom vrhu po brojnosti projekata iz ove oblasti.

Prilikom izrade prostornih i regulacionih planova vrše i strateško planiranje saobraćajnica i saobraćajnih mreža u urbanim ili ruralnim sredinama.

U gradskoj strukturi projektuju javne parking površine i garaže, kao i visokokapacitetne garaže u sklopu stambenih i poslovnih objekata. U sklopu projektovanja vrše softverske simulacije prolaska različitih vrsta vozila, kako bi postigli optimalan kapacitet i funkcionalnost garaže.

Svi projekti Routing-a sadrže i projekte saobraćajne signalizacije i obilježavanja, a rade i samostalne projekte ove vrste, poput projekata vertikalne signalizacije objekata kulturno-istorijskog naslijeđa, semaforizacije, optimizacije i koordinacije "zelenog talasa" i slično.

Preduzeće je posebno profilisano i u izradi projekata graničnih prelaza, za koje do sada imaju i odlične reference.

Projektuju i objekte putne infrastrukture, poput objekata u okviru autoputeva, te objekata za tehnički pregled vozila i benzinskih stanica.

U posljednjih nekoliko godina izvršili su i veliki broj ekspertiza za provjeru nosivosti saobraćajnica i inžinjerskih objekata.

"Naši kapaciteti omogućavaju multidisciplinaran pristup, detaljnu analizu i izradu varijantnih idejnih rješenja, te izradu preciznog glavnog projekta sa kvalitetnim predmjerom i predračunom kompletnih radova. Na ovaj način investitor, bilo da je u pitanju javni ili privatni naručilac, dobija kompletan uvid u investiciju, fukcionalan i ekonomičan objekat, a izvođači sve neophodne podatke za izvođenje radova.

Kao partner i savjetnik klijentima nudimo cjelokupnu uslugu, od izrade preliminarnih analiza, planova i procjena, preko projektovanja do vođenja cjelokupnog projekta do upotrebne dozvole. Bogato iskustvo u nadziranju izvođenja radova na ovoj vrsti objekata čini nas vrlo konkurentnim, te pravim izborom za kompletnu uslugu ondje gdje je cilj kvalitet, brzina i zadovoljstvo u pogledu krajnje realizacije objekta." poručuju iz firme Routing d.o.o. Banja Luka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina