Off-line ili tehnologija UPS u pripravnosti

21.11.2022 07:59:29
Sicon Sas SOCOMEC UPS

SOCOMEC UPS, iz svog vrlo širokog proizvodnog programa, nudi samo jedan UPS uređaj u off-line tehnologiji.

U normalnom radu potrošači se napajaju direktno iz mreže. Istovremeno se baterija puni. U slučaju prekida mrežnog napajanja ili u slučajevima kad je napon prenizak ili previsok,uključuje se pretvarač-invertor. Invertor koristi energiju baterije, pretvara je u naizmjenični napon i napaja potrošače. Vrijeme preklapanja (vrijeme od momenta nestanka mreže do momenta kad invertor počne napajati potrošače) je tipično od 5-10ms Tehnologija je primjerena za UPS-ove manjih snaga (do 1000VA).

SOCOMEC UPS, iz svog vrlo širokog proizvodnog programa, nudi samo jedan UPS uređaj u off-line tehnologiji.

UPS Netys PL sa šest šuko izlaznih utičnica (4 sa autonomijom UPS-a i snagom 600 ili 800 VA, 2 sa prenaponskom zaštitom snage 1200VA) za neprekidno napajanje različitih električnih potrošača u slučaju ispada mrežnog napona.

Preporučena upotreba za POS terminale, blagajne itd.

Sicon Sas d.o.o. Tuzla je ovlašteni distributer za Bosnu i Hercegovinu, svjetskih proizvođača UPS-ova, francuske kompanije SOCOMEC UPS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika