Solarne elektrane

Interesuje vas gradnja solarne elektrane za vlastitu potrošnju?

27.12.2022 12:34:35
EMT Solar Solarne elektrane

Interesuje vas gradnja solarne elektrane za vlastitu potrošnju? EMT SOLAR je jedna od rijetkih firmi u BiH koja nudi kompletnu uslugu "ključ-u-ruke"

Solarne elektrane za vlastitu potrošnju su rješenje za privredu u 2022. godini

Najavljeno poskupljenje električne energije donijelo je novi izazov privrednicima u BiH. Takođe, sve češće spominjane regulative za uvoz proizvoda u EU, pojmovi kao CBAM, CO2 certifikati, karbonski otisak preduzeća, te najava uvođenja naknada za korbonske emisije EP BiH, potiču privrednike na potragu za načinima kojima će ne samo smanjiti račune za električnu energiju, već i pripremiti svoje poslovanje za nadolazeće ekološke norme koje nameće EU.

Firma EMT SOLAR je jedna od rijetkih firmi u BiH koja nudi kompletnu uslugu "ključ-u-ruke", od planiranja, projektovanja, preuzimanja administrativnih poslova regulisanja pravnog statusa solarne elektrane za vlastitu potrošnju, isporuke i izgradnje, do servisa i održavanja u garantnom i vangarantnom periodu.

Oprema za mjerenje i iskustvo za održavanje ključni su za sigurnost dugoročne investicije.

EMT SOLAR ima stručnjake koji su donijeli iskustvo ali i specijalističku mjernu opremu iz zemlje broj 1 solara, Njemačke, gdje su se upoznali sa stanjem preko stotinu uredno ali i neuredno održavanih elektrana, nekih starih i 20 godina. Jedan od inženjera projektnog tima je isporučio i izgradio i najstariju elektranu u BiH (Kalesija) koja već jedanaest godina donosi sigurne prinose investitoru.

EMT SOLAR je certificirana firma za mjerenje i održavanje solarnih elektrana

Pored iskustva stečenog i u BiH prilikom servisa preko 80 postrojenja, EMT SOLAR je jedna od 22 najbolje opremljenih firmi u Evropi za mjerenje snage solarnih panela, i sa svojim certifikatima iz Njemačke i od Federalnog ministarstva energije jedina takva firma u Bosni i Hercegovini. Redovnim mjerenjem snage pojedinih panela pronalaze se oslabljene komponete koje koče proizvodnju, pa je njihova pravilna reklamacija nužna za besplatnu zamjenu i osiguranje dugoročnih visokih prinosa. Godišnjim pregledom osigurava se siguran pogon solarne elektrane, ali i industrijskog postrojenja ili skladišta koje se nalazi ispod krova na kojem stoje solarni generatori.

EMT SOLAR JE ovlašteni distributer Sungrow invertera za područje Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne I Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije i Malte

Ukoliko vas interesuje gradnja solarne elektrane za vlastitu potrošnju

Popunite upitnik, stručni tim EMT SOLAR-a će Vam se ubrzo javiti i dogovoriti izlazak na teren.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika