U cilju unapređenja sigurnosti korisnika

Tehnički pregled i ocjena usaglašenosti liftova

24.02.2023 08:12:45
tehničko ispitivanje liftova eib internationale preving banja luka

Vlasnik lifta dužan je da angažuje imenovano tijelo za tehnički pregled lifta, koje će potvrditi ispunjavanje zahtjeva propisanih ovim Pravilnikom.

EIB INTERNATIONALE A.D. PJ PREVING BANJA LUKA INSPEKCIJSKO TIJELO ODJELJENJE LIFTOVI I POKRETNE PLATFORME „EIB Internationale“ a.d. Banja Luka je akreditovano i imenovano tijelo od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske za:

  • obavljanje tehničkih pregleda liftova,
  • redovnih tehničkih pregleda liftova,
  • vanrednih tehničkih pregleda liftova,
  • provjera ispunjavanja zahtjeva za poboljšanje postojećih liftova.
  • obavljanje poslova ocjenjivanja usaglašenosti liftova:
  • inspekcija liftova prije upotrebe: završna inspekcija i pojedinačna verifikacija

U cilju unapređenja sigurnosti korisnika, Pravilnikom o projektovanju, izradi i održavanju liftova (Službeni glasnik Republike Srpske, br. 68/15, 50/16 i 94/17) definisani su zahtjevi za nove liftove, zahtjevi za poboljšanje sigurnosti postojećih liftova, kao i zahtjevi za liftove prilikom rekonstrukcije ili adaptacije objekata. Za postupanje prema odredbama ovog pravilnika odgovoran je vlasnik lifta! Redovni tehnički pregled lifta obavlja se najmanje jednom godišnje. Vanredni tehnički pregled lifta sprovodi se u slučaju nastalih osnovnih promjena na liftu ili stavljanju lifta u upotrebu nakon nezgode. Vlasnik lifta dužan je da angažuje imenovano tijelo za tehnički pregled lifta, koje će potvrditi ispunjavanje zahtjeva propisanih ovim Pravilnikom.

Zahtjev za tehničku kontrolu lifta preuzmite ovdje.

Lice za kontakt:

Danijel Stanišić, dipl.inž.maš.

e-mail: dstanisic@eib-cmv.com

telefon: 066 675 715

Sva dodatna pitanja i sve aktuelnosti u vezi pregleda liftova možete saznati na našoj stranici i u razgovoru sa kontakt osobom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika