Pronađite idealan kamin za svoj dom uz Trgošped Kakanj!

27.09.2018 13:24:22

Nijedan drugi element prostora ne može pružiti vašem domu prepoznatljivi topli ugođaj kao kamin.

Nijedan drugi element prostora ne može pružiti vašem domu prepoznatljivi topli ugođaj kao kamin. Modeli elegantnih ravnih linija lijepo se uklapaju u sve moderno uređene prostore, a uz grijanje pružaju i originalan estetski užitak.  Zato, kada se gradi kuća ili adaptira stan, potrebno je još prilikom projektovanja voditi računa o smještaju kamina.

Da bi se ugradio kamin, treba zadovoljiti tri važna tehnička preduslova. Treba paziti na dimnjak, zatim na podlogu na koju će kamin biti postavljen i na neprekidan dotok svježeg zraka u ložište kamina.

Svi kamini, kao svoj osnovni element, imaju ložište. Ložišta mogu biti otvorenog ili zatvorenog tipa, odnosno sa staklom ili bez njega. Osobe privržene tradiciji koje uživaju u ritualu loženju vatre, ljepoti prirodnog drva, pucketanju i mirisu vatre, odlučit će se za otvorene kamine. Međutim, zbog ekonomičnosti se danas češće koriste zatvoreni kamini koji se sa prednje strane zatvaraju vatro-keramičkim staklom koje je otporno na temperature do 800 stepeni.

Ovakvi kamini često znaju biti uključeni u sistem centralnog grijanja kao dodatni element zagrijavanja vode. Kamine prema tipu ložišta možemo podijeliti na plinske, strujne, na drva, ugalj ili pelet. Za odabir konačnog modela kamina i tipa ložišta potrebno je odlučiti hoće li njegova namjena biti funkcionalna – u svrhu grijanja ili isključivo estetska.

PODIJELI:
TAGOVI: Trgošped Kakanj kamini grijanje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika