Fizikalna rehabilitacija u Lječilištu Banja Terme Ilidža

05.07.2022 08:52:08
fizikalna terapija banja terme ilidža hoteli ilidža fizikalna rehabilitacija

Fizikalna rehabilitacija olakšava tegobe kod hroničnih problema i može pomoći poboljšanju kvaliteta života

Ako ste imate povredu ili imate neku bolest koja vam otežava izvođenje svakodnevnih aktivnosti i ograničava normalno kretanje, vrlo je vjerovatno da je fizikalna terapija rješenje koje može poboljšati vaše zdravstveno stanje.

Ova vrsta terapije spada u najstarija medicinska liječenja, njome su se bavili stari Egipćani, Grci i Kinezi. Tada je davala dosta dobrih rezultata, a danas su oni pojačani baš zbog napretka tehnologije.

Fizikalna terapija predstavlja metodu liječenja koja se koristi prilikom problema koji ograničavaju kretanje, pokret i otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti. Njenom primjenom ublažavamo bol, poboljšavamo funkcionisanje lokomotornog aparata.

Cilj fizikalne terapije je da omogući i olakša obavljanje svakodnevnih aktivnosti, te poboljšati pokretljivost zglobova i vratiti fleksibilnost mišićima kao i snagu, izdržljivost, koordinaciju i ravnotežu.

Fizikalna terapija se takođe koristi i u toku postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo liječenja ili u kombinaciji sa drugim metodama.

Nakon pregleda, formira se individualni program za svakog pacijenta.

ZDRAVSTVENO USTANOVA LJEČILIŠTE BANJA TERME ILIDŽA je registrirana za rehabilitaciju i relaksaciju klijenata u domenu fizikalne medicine i rehabilitacije, internističke medicine, ginekologije, urologije i analizu laboratorijskih usluga.

Voda koja se koristi u tretmanima je sumporna termo-mineralna (57,5 ˚C) s obiljem minerala, a ljekovitost je dokazana.

Sadržaj Banja Terme Ilidža – centar za hidroterapiju i centar za fizikalnu terapiju (elektro terapija, magnetna terapija, parafango, laser terapija, kinesis terapija, limfna aparaturna drenaža), wellness, dva zatvorena bazena, fitness, saune, saloni za masažu, kozmetički saloni, termalne kupke, solarij, parking.

Indikacije za liječenje: reumatska, miopatska i neuropatska oboljenja, spondiloza kičme i popratni simptomi, discus hernia, radiculopathia, bolni sindromi kralježnice i ekstremiteta, osteoporoza, kožne bolesti, hronične bolesti urogenitalnih organa, neplodnost, smanjenje krvnog tlaka, metaboličke bolesti (dijabetes, giht), stanja nakon ozljeda lokomotornog aparata, prije i postoperativna rehabilitacija, stanje nakon moždanog udara, rehabilitacija amputiraca, programirani aktivni odmor, menadžerski sindrom, program mršavljenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle