Izrazite svoj karakter u kuhinji!

17.10.2022 13:39:20

Sa svojim izuzetno širokim i raznolikim asortimanom proizvoda, Alveus vam daje potpunu slobodu da se izrazite

Ako želite kuhinji dati vaš lični pečat, učiniti je uistinu vašom, onda ste na pravom mjestu. Sa svojim izuzetno širokim i raznolikim asortimanom proizvoda, Alveus vam daje potpunu slobodu da se izrazite!

Omogućuje vam da budete autentični i opremite kuhinju sudoperom koji će izraziti vaš karakter.

Sudoper može postati centar vaše kuhinje i dizajnerski komad namještaja - zašto da ne!?

Parametri za izbor sudopera

Uz 43 skupine i više od 200 modela sudopera, različitih materijala, načina ugradnje, dimenzija, boja i izrade po mjeri, možemo zasigurno reći da će svako pronaći nešto za sebe.

Materijali, površinske obrade, boje:

Nehrđajući čelik (4 različne površinske obrade); Monarch Collection (boje: zlatna, bakarna, brončana i antracit); Kaljeno staklo (boje: crna, bijela, po mjeri (boja, grafika ili fotografija prema želji); Granital (boje: 5 standardnih boja + 4 dodatne nijanse sa sjajnim metalnim česticama).

Način ugradnje

Potpuno usadni (F), Površinsko usadni (S), Klasično usadni (I), Ugradne posude (U), Nasadni sudoperi.

Veličina, broj posuda i sl.

Dimenzija sudopera zavisiod veličine i broja posuda (1 ili 2 posude) i od površine za ocjeđivanje (ako je ima).

Dubina i radijus posude isto tako su važan faktor prilikom odabira sudopera. Općenito možemo reći da sudoperi s višim cijenama imaju dublje posude i manje radijuse.

Hierarhija Alveus sudopera

Cjelokupnu ponudu Alveus sudopera naći ćete ovdje, a hijerarhijski raspored u piramidi dolje.

Cijena, odnosno poredak u piramidi naravno zavisi o mnogim čimbenicima kao što su materijal, način obrade, veličina i radijus posude itd.

Bez obzira na to da li tražite tzv. High-end proizvode iz višeg cjenovnog razreda ili ćete svoju kuhinju opremiti u skromnijem stilu, želite moderne i minimalističke ili pak prednsot dajete klasičnom dizajnu sudopera i slavina, u Alveusovoj ponudbi zasigurno ćete pronaći odgovarajuće rješenje.

Sudoperi višeg cjenovnog razreda (high)

Među proizvode višeg cjenovnog razreda (high) spadaju svi modeli Monarch Collection, gdje ćete pronaći sudopere u zlatnoj, bakarnoj, brončanoj ili antracit nijansi. Ovdje su i sudoperi iz kaljenog stakla i high-end modeli sudopera iz nehrđajućeg čelika i granitala.

Osnovne karakteristike sudopera najvišeg razreda su deblji materijali (inox: 0,9mm - 1mm), manji radijus posuda (R10, R15) i, pored ostalih načina ugradnje, trenutno najpopularniji tzv. F/S način ugradnje, gdje su sudoper i kuhinjska radna površina praktčno u istoj ravni.

Sudoperi srednjeg razreda (middle)

U najbrojniji razred (middle) spada veči dio modela iz nehrđajučeg čelika i granitala.

Uzimajući u obzir da većina modela ima inačice s najmanje dvije veličine (dimenzije i broj posuda), različite metode ugradnje (F / S / I / U), strukturu materijala (saten, leinen) i boje (granital sudoperi dostupni su u 5 različitih boja), izbor je ovdje zaista velik.

Osnovne karakteristike sudopera srednjega razreda su nešto tanji materijali (inox: 0,6mm - 0,8mm) i veći radijus posuda (R80, R100, 110).

Sudoperi standard razreda

Karakteristike sudopera iz ovog razreda su tanji materijali (inox: 0,5 - 0,6 mm), plići i manji sudoperi odnosno posude i veći radijusi. U standard razredu se nalaze i sudoperi sa nasadnim načinom ugradnje, koji se ugrađuju kao gornji zaključni element jedne ili više kuhinjskih ormarića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer