Uvijek u trendu - Masivni hrastov pod

29.03.2019 09:00:08
Uvijek u trendu - Masivni hrastov pod

Podovi od masivnog drveta hrasta napravljeni u fabrici Knežević Enteringa stvoreni su da traju decenijama.

U ulozi podnih oblika drvo je vijekovima u upotrebi. Koristilo se u zavisnosti od vrsta koje rastu u okolini, i odgovarajućim obradama prilagođavalo potrebama enterijera. Prirodni je element koji posjeduje brojne prednosti, odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, lakoću obrade, i prijatno je estetski. Za njegovu zaštitu vijekovima se koriste prirodni materijali, ulja i voskovi, a za razvojem tehnologije razvijaju se i njegove karakteristike.

U simbolici drveća hrast predstavlja ono što su lav ili orao u simbolici životinja, a kod slovenskih naroda simboliše snagu, dugovječnost i plodnost. Hrast je i kao pod najrasprostranjeniji, te predstvalja savršen omjer cijene i kvalitetea.

Podovi od masivnog drveta hrasta napravljeni u fabrici Knežević Enteringa stvoreni su da traju decenijama.

Masivni hrastov pod, poznat još pod nazivom "seljački pod" svakom prostoru u koji se ugradi daje poseban pečat, dašak prošlog vremena stopljenog u moderan ambijent. Prostor prekriven "seljačkim podom" izgleda moćno bez obzira je li ostali namještaj u prostoru rustikalan ili je interijer uređen minimalistički moderno.

Knežević Entering  podne obloge mogu udovoljiti svakom životnom stilu i svakom zahtjevu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer