Ekopak održao edukacije u tri osnovne škole u Općini Centar

02.03.2020 09:18:17
Ekopak održao edukacije u tri osnovne škole u Općini Centar

Nakon edukacije članovima ekoloških sekcija podijeljeni su cekeri za selektivno odlaganje otpada .

U sklopu projekta "Čuvajmo okoliš zajedno – učimo, djelujmo i pokrenimo promjene u Općini Centar", koji realizuje "Centar za okolišno održivi razvoj" – COOR u suradnji sa Ekopakom i firmom "Kesa", predstavnici Ekopaka su održali edukacije u osnovnim školama "Nafija Sarajlić", "Silvije Strahimir Kranjčević" i "Hasan Kaimija".

"Tom prilikom smo sa učenicima ekoloških sekcija razgovarali smo o aktivnostima Ekopaka,  reciklaži  ambalažnog otpada i značaju Zelene tačke, a s ciljem animiranja učenika da sudjeluju u kampanji selektivnog odvajanja i prikupljanja ambalaže i ambalažnog otpada u Općini Centar", naveli su iz Ekopaka.

Nakon edukacije članovima ekoloških sekcija podijeljeni su cekeri za selektivno odlaganje otpada (plastika/staklo/papir) koje je izradila firma “Kesa” d.o.o. i koji se koriste u kampanji selektivnog prikupljanja i odvajanja ambalaže i ambalažnog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje