Reciklirajmo, sortirajmo, za ljepšu BiH

08.05.2020 10:18:27
Reciklirajmo, sortirajmo, za ljepšu BiH

Koliko su pojedinici odgovorni za sortiranje i odlaganja otpada toliko su i poslovni subjekti, te institucije značajna karika u lancu reciklaže.

Svaki pojedinac može pomoći da naš okoliš ne bude ukrašen smećem, a urbana područja bez otpada kojem nije mjesto u parkovima i oko zgrada. Koliko su pojedinici odgovorni za sortiranje i odlaganja otpada toliko su i poslovni subjekti, te institucije značajna karika u lancu reciklaže.

Da li znate da su u BiH proizvođači, punioci, uvoznici, distributeri i trgovci obavezni da recikliraju ambalažni otpad koji nastaje na tržištu nakon konzumiranja njihovih proizvoda i to u procentima koje određuje država?

Misija Ekopaka je omogućiti ispunjavanje zakonskih obaveza u skladu sa Pravilnikom za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom po najnižim održivim troškovima za sve svoje klijente i za dobrobit cijele zajednice.

Strategija Ekopaka:

  • Primjena zakonodavstva o ambalaži i ambalažnom otpadu u skladu sa najboljim iskustvima i znanjima iz Evrope i svijeta.
  • Uspostava i razvoj efikasnog integrisanog sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom za sve vrste ambalažnog otpada: staklo, papir, metal, plastika, drvo.
  • Korištenje postojećih komunalnih kapaciteta za uspostavu sistema i njihov dalji razvoj sa razvojem sistema.

Više informacija ovdje

Vašu ambalažu u Ekopak reciklažu!

PODIJELI:
TAGOVI: ekopak reciklaža otpad ambalaža

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija