SANIMED Hypoallergenic DR i LR

Da li je vaš pas osjetljiv na jednu ili više namirnica ili nutrijenata?

03.10.2023 09:35:21
SANIMED Hypoallergenic DR i LR

Za pse sa osjetljivim želucem ili crijevima tu je SANIMED Hypoallergenic DR i LR - kompletna medicinska hrana

Osjetljivost ili intolernacija na hranu su reakcije na odredjenje sastojke i nutritijente koje se nalaze u hrani za pse.

Psi osjetljivi na sastojke hrane često imaju promjene na koži kao što su crvenilo i svrab. Takodje mogu patiti od gastrointestinalnih problema kao što su povraćanje i dijareja.

Pravilna prehrana može ublažiti ove probleme.

SANIMED Hypoallergenic DR i LR je kompletna medicinska hrana formulisana da smanji osjetljivost i intoleranciju pasa na sastojke iz hrane.

Budući da sadrži samo jedan netaknuti izvor životinjskih proteina (jagnjetinu ili pačetinu) i hipoalergene izvore biljnih proteina, ovi komadići pomažu u smanjenju neželjenih reakcija na hranu.

Štaviše, omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upale, svrbeža i crvenila kože. Lako svarljivi proteini i škrob pružaju gastrointestinalno olakšanje.

Lako svarljivi izvor protein i škrob smanjuju opterećenje crijeva.

SANIMED Hypoallergenic DR (pačetina) i LR (jagnjetina) medicinsku hranu potražite kod svog veterinara ili pozovite MIM COOP na broj telefona 051 308 400.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija