Proglašeni dobitnici konkursa Intesa Sanpaolo Banke "Štednjom ostvarujemo želje"

02.11.2021 14:30:49

Intesa Sanpaolo Banka početkom prethodnog mjeseca objavila je Javni konkurs u povodu Međunarodnog dana štednje

Intesa Sanpaolo Banka početkom prethodnog mjeseca objavila je Javni konkurs u povodu Međunarodnog dana štednje, putem kojeg je pozvala svu djecu koja pohađaju vrtić/predškolsku ustanovu ili osnovnu školu, da se prijave na isti i osvoje donaciju za ustanovu koju pohađaju, ali i štedne knjižice za svoju grupu. Nakon same objave, pristigao je veliki broj prijava, koji je bio iznenađenje za samog organizatora Konkursa. Naime djeca i njihovi odgajatelji/učitelji su se potrudili da naprave savršene radove u vidu crteža, maketa, pjesama, te videa s odličnim ulogama. Svoju kreativnost nisu štedjeli, te su svojim radovima oduševili komisiju, ali i zaposlenike Banke koji su imali priliku vidjeti pristigle radove.

"Kada smo kreirali ovaj Konkurs vjerovali smo u kreativnost djece, te smo zaista imali velika očekivanja, koja su pristiglim radovima nadmašena. Pristiglo je više od 70 radova iz cijele Bosne i Hercegovine, a učešće su podjednako uzela djeca koja pohađaju vrtiće/predškolske ustanove i osnovne škole. Najviše pristiglih radova su iz domene likovnog izražavanja. Svaki pristigli rad je izazvao oduševljene kod članova komisije, a emocije su varirale od sreće do tuge, s obzirom da su pojedini video radovi bili jako emotivni. Nažalost, morali smo odabrati tri dobitnika glavnih nagrada, ali s obzirom da su svi pobjednici, odlučili smo se da sve prijavljene nagradimo jednim poklonom iznenađenja, koji će u narednim danima stizati na njihove vrtićke/školske adrese", rekli su iz odjela Interne komunikacije, Intesa Sanpaolo Banke.

Prvo mjesto pripalo je PPU "Dječija Bajka" iz Gračanice, koji su osvojili po 50 KM na štednoj knjižici Intesa Sanpaolo Banke za svakog prijavljenog člana, dok je sama ustanova osvojila donaciju u iznosu od 2.000,00 KM. Drugo mjesto pripalo je JUPOO Zenica, Vrtić Pinokio koji su osvojili po 25 KM na štednoj knjižici, dok su trećeplasirani JU Dječiji Vrtić Ciciban Mostar, grupa "Leptirići" Cernica koji su osvojili posjetu kinu ili igraonici za cijelu grupu, ovisno o njihovom odabiru. Sva tri dobitnika bit će predstavljena na zvaničnim stranicama Banke na Facebooku i Instagramu.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se zbog nemogućnosti posjeta kako vrtićima/školama, tako i poslovnicama Banke, potaknu djeca da sa svojim odgajateljima i učiteljima, porazgovaraju o temi dječije štednje, koju Intesa Sanpaolo Banka nudi korisnicima svojih usluga, a kako bi svojoj djeci na vrijeme obezbijedili budućnost kakvu zaslužuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo