Klinika Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji!

11.12.2015 12:34:41

Klinika Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja djeluje na 4 lokacije: u Zagrebu, gdje je matična ustanova, u Sarajevu, Banja Luci i Splitu.

Klinika Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u regiji koja djeluje na 4 lokacije: u Zagrebu, gdje je matična ustanova, u Sarajevu, Banja Luci i Splitu.

U Sarajevu se nalazi u sklopu Hotela Hollywood, a dizajnirana je po uzoru na slične centre medicinske izvrsnosti u svijetu. Prostire se na površini od 600 kvadratnih metara i sastoji se od prostrane čekaonice za prijem pacijenata, tri ambulante, dijagnostičkog centra i operativnog bloka s dvije operacijske sale, prostorijom za predoperativnu pripremu pacijenata te prostorijom za sterilizaciju.

Klinika Svjetlost jedina je ustanova u regiji koja pruža kompletnu oftalmološku uslugu. 

"Usluge koje nudimo su lasersko skidanje dioptrije, ugradnja fakičnih leća za korekciju visokih dioptrija, operacija mrene s ugradnjom multifokalnih i trifokalnih leća te Symfony intraokularnih leća, kompletna oftalmološka dijagnostika, liječenje bolesti mrežnice (stražnjeg dijela oka), operacije glaukoma itd.", ističu iz Poliklinike Svjetlost Sarajevo.

Osim toga, nakon kompletne dijagnostike Poliklinika Svjetlost može vas uputiti na kompliciranije operativne zahvate poput transplantacije rožnice ili vitrektomije, koje radimo u Klinici u Zagrebu.

Medicinski direktor Klinike Svjetlost Sarajevo je prof.dr.sc. Amila Alikadić Husović.

PODIJELI:
TAGOVI: pzu svjetlost

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo