Obrtnička komora USK - Nova Godina povoljnija za obrtnike!

08.02.2016 15:27:15
Obrtnička komora USK - Nova Godina povoljnija za obrtnike!

U Obrtničkoj komori USK smatraju da dolazi povoljnije poslovno vrijeme. Pokazuju to pozitivni trendovi, a pomoć se očekuje i sa federalnog nivoa.

Iako je 2015. godina za obrtnike Unsko-sanskog kantona (USK) bila izrazito turbulentna, pozitivnih pomaka svakako je bilo.

"Sve više pažnje posvećujemo socijalnom poduzetništvu, a u planu je kandidiranje više projekata prema višim instancama vlasti. Intenzivan i kvalitetan rad, rezultirat će pozitivnim ishodom", optimista je Šemsudin Bajrić, predsjednik Obrtničke komore USK-a.

U Komori smatraju da dolazi povoljnije poslovno vrijeme. Pokazuju to pozitivni trendovi, a pomoć se očekuje i sa federalnog nivoa.

Novi projekti  već  su spremni za realizaciju. Jedan od njih je "Mala škola obrta u Nacionalnom parku". Cilj projekta je osposobljavanje desetak kandidata za pojedina zanimanja, kako bi i oni sami osnovali vlastiti obrt. Odobrenje i novčana sredstva su osigurani.

"Upriličena će biti i edukativna putovanja u Austriju, koja je poznata po uspješnom poduzetništvu", kaže Bajrić i poručuje kako profitabilnih obrta nema, već su rad, ustrajnost i poduzetnički duh ključ uspješnog poslovanja svakog pojedinaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo