Odabrali ste svoju Ytong kuću - Uredite je izvana i iznutra

24.06.2016 14:29:31
Odabrali ste svoju Ytong kuću - Uredite je izvana i iznutra

Ukoliko ste odabrali svoju Ytong kuću uredite je izvana i iznutra. Ili ste, možda, odlučili napraviti kuću prema svojim zamislima, ali energetski efikasnu, od Ytong materijala?

Ukoliko ste odabrali svoju Ytong kuću uredite je izvana i iznutra. Ili ste, možda, odlučili napraviti kuću prema svojim zamislima, ali energetski efikasnu, od Ytong materijala?

Donijeli ste najbolju odluku za svoju budućnost! Imat ćete zdrav, ekološki, štedljiv i moderan dom! Nek’ bude i estetski dopadljiv, baš po Vašem ukusu! Ytong će Vam pomoći u tome!

Ytong vam donosi niz sjajnih ideja kako urediti dom, od odabira stila do detalja, od dnevnog boravka do terase i vrta! Na Vama je samo da potražite ono što Vam je uzbudljivo i što biste htjeli u svome okruženju! Stiliziranje doma može imati iznenađujuće dobar efekt na zdravlje, na sreću i zadovoljstvo onih koji u lijepo uređenom prostoru žive.

A to ste Vi!

Temelji i temeljenje kuće

Temeljenje kuće najvažnija je faza u gradnji. Ispravni temelji znače sigurnost. Naime, vrijednost objekta može biti ogromna, uređenje može biti vrhunsko, ali ako se neki objekt nalazi na lošim temeljima tada je gotovo bezvrijedan!

Svi ostali elementi objekta, pa čak i podrumski zidovi, mogu se obnoviti i izgraditi ponovno ako je potrebno, no temelji ne!

Na temelju se ne štedi i ova faza ne podnosi promašaje!

Japanski stil uređenja interijera

Japanski stil uređenja doma u zapadnim je zemljama postao poznat u 16. stoljeću. Dizajneri ga smatraju jednim od najudobnijih stilova, ali i najegzotičnijih. Prva asocijacija na japanski stil, trebala bi biti Zen atmosfera. Naime, japanski se stil uređenja interijera gradi već tisućama godina, a rezultira mirnim i vrlo jednostavnim nacrtima.

Ovaj kultni dizajn interijera vrti se oko čistog i minimalističkog pristupa, čvrsto držeći ravnotežu između reda, drevnih običaja i ljubavi prema prirodnim ljepotama. Shvaćanje drevne ceremonije čaja i stila života ljudi u Japanu, doprinosi tome da njihova kultura postaje veoma draga i vrijedna repliciranja u našim svakodnevnim životima.

Dnevni boravak - 10 rješenja za 10 najčešćih grešaka

Dnevni boravak je, početkom 20 stoljeća u građanskim obiteljima, služio kao reprezentativni dio stana u kojemu su se primali gosti, a danas u većini je obitelji postao središtem obiteljskog života.

Upravo zato što je dnevni boravak sada mjesto na kojem se okupljaju članovi obitelji i prijatelji svatko se trudi dobro urediti svoj dnevni boravak kako bi on bio i lijep i skladan i kako bi u njemu bilo ugodno boraviti.

Ipak, nemaju svi vještinu i znanje kako to napraviti pa se često potkradu neke greške koje naruše ukupni dojam.

Gradnja kuće - nacrti i katalog nisu dovoljni

Gradnja kuće započinje dobrim nacrtom u okviru kojeg su riješena sva estetska i tehnička pitanja izvedbe – od materijala, stilova pa sve do provedbe instalacija. Zato je uloga arhitekta u gradnji vrlo značajna.

Pa ipak, nacrti i katalozi sa gotovim projektima kuća mogu se naći posvuda, i na internetu i u tiskanome obliku.

Ukoliko donesete odluku o gradnji baš takve kuće kakvu ste pronašli u nekom mediju, kasnije bi se to moglo pokazati lošim jer za kuću i udobnost življenja u njoj nije dovoljan samo dopadljiv projekt. Njega treba prilagoditi vašem zemljištu, vašim željama i potrebama. A to najbolje čine stručnjaci, arhitekti!

Kad su Ytong kuće u pitanju, vi možete za svaki od ponuđenih projekata dobiti stručni savjet o prilagodbi vašim potrebama, a također će vam u Ytongu omogućiti izgradnju kuće prema vašem projektu.

Plijesan - kako riješiti taj problem?

Problem sa plijesni imaju mnogi stambeni i industrijski objekti. Plijesan se nalazi svugdje gdje postoji problem s vlagom. Najčešće nastaje na hladnim zidnim površinama koje nemaju toplinsku izolaciju ili ventilaciju prostora.

Zidne površine zahvaćene plijesni nisu samo estetski problem. Crne mrlje od plijesni stvaraju i zdravstvene poteškoće u disanju čemu je astma samo jedan od simptoma. Ako se plijesan uvuče u zidove i namještaj prostorije zadobivaju neugodan miris. Stoga je plijesan potrebno temeljito i efikasno odstraniti.

U prodaji se nalazi više linija proizvoda za suzbijanje plijesni. Odstranjivači plijesni u obliku spreja ili tekućine boje se aktivnim tvarima protiv plijesni i gljivica, te glet mase sa fungicidima. To su "lijekovi" za već nastao problem. Pa ipak, prilikom same gradnje treba voditi računa i o tome da zidovi imaju adekvatnu zaštitu, od vlage i promjena temperatura, a time posredno i od pojave plijesni.

Potkrovlje - kad kosine diktiraju uređenje

Potkrovlje kuće ili stanovi u njemu, zbog specifičnosti svoga volumena, zahtijevaju i poseban pristup uređenju. Upravo taj izazov koji često rezultira nevjerojatnim interijerima privlači arhitekte i umjetnike. Toliko da sami najčešće za svoj životni i radni prostor odaberu potkrovlje.

No, jedno su estetika i izazov, a drugo konkretni prostori i problemi konstrukcije i izolacije. Srećom, ovi drugi daju se riješiti.

U tome je graditeljima od velike pomoći Ytong. Gotova stropna/krovna Ytong konstrukcija nazvana "bijeli strop" lagana je i izuzetno nosiva. Radi se o polumontažnom sustavu za izvedbu međukatnih, krovnih, stubišnih i ostalih konstrukcija.

Cijena gradnje obiteljske kuće

Cijena gradnje obiteljske kuće ovisi o mnogo faktora. Novac investitora jest jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji faktor u gradnji. Uz njega se vežu sve karakteristike objekta i okoliša.

Cijena kuće, između ostalog, ovisi o: vrsti materijala; vrsti konstrukcije; transportu na gradilište; tipu kuće (prizemnica, katnica, kaskadno izvedena ili razvedenog tlocrta); vrsti energetske učinkovitosti (štedljiva, niskoenergetska, pasivna i sl.)

Prizemne kuće u pravilu imaju najveću cijenu, jer im se obračunavaju svi zemljani radovi, temelji kao i krovište na malu površinu. Kod kuće na kat svi navedeni radovi se obračunavaju na kompletnu površinu (prizemlje + kat), tako da se umanjuje cijena bruto površine.

Bojanje ili ličenje zidova - kako to sami možete uspješno učiniti

Za bojanje zidova sinonimi su različiti – ličenje, krečenje, farbanje, malanje ili pituranje.

I to nisu svi!

No, kako god zvali taj postupak riječ je o istome, o jednom od najlakših i najisplativijih tzv. uradi sam zadataka.

Kad unajmite majstore da oboje zidove, to je vjerojatno brzo i profesionalno napravljeno, ali morate izdvojiti više novca. Ako još niste bojali zidove, ne dajte se zastrašiti pričama da ćete na kraju opet uzeti profesionalce jer bojanje zaista i nije tako teško.

Korištenje valjka i četkice je posve jednostavno, a ideje su svuda oko vas. Bojanjem zidova možete potpuno transformirati unutarnji prostor, dajući mu osobni pečat.

Montažne kuće

Montažne kuće postale su, posljednjih desetak godina, predmetom mnogih diskusija. Kako javnosti, tako i stručnih krugova.

Novi građevinski materijali i koncepti koji se pojavljuju na tržištu otvorili su prostora za nevjerojatne kreacije, a imperativ (ili pomodarstvo) ekologije, niskoenergetske gradnje i relativno velika količina novca potrebna za rješavanje stambenog pitanja natjerale su investitore i graditelje na istraživanje raznih opcija u graditeljstvu.

Uređenje dvorišta uz pomoć Ytonga - od klupe do skulpture

Uređenje dvorišta prema individualnim predodžbama zasigurno je jedan od najljepših projekata pri gradnji kuće. Kako je dvorište dio životnog prostora koji poziva na opuštanje i uživanje to je zadatak uređenja dvorišta izazov i osobito zadovoljstvo ako rezultati odgovaraju početnoj ideji i donose zamišljeno ozračje.

Dvorište je vaše privatno mjesto za povlačenje, opuštanje od svakodnevnog stresa i mjesto za uživanje u zabavnom druženju s obitelji i prijateljima. O tome kako ga učiniti vašim omiljenim mjestom i dati mu notu osobnosti donosimo u nastavku teksta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo