Inovacija iz Klasa: Jufka u posudi prvi puta na tržištu BiH!

23.02.2017 10:44:38
Inovacija iz Klasa: Jufka u posudi prvi puta na tržištu BiH!

Jufka za pite, štrudle i baklava prema novoj recepturi i u jedinstvenom pakovanju

Prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo na tržište je plasirala Jufku za pripremu raznih pita, štrudli i baklava prema novoj, originalnoj recepturi i u inovativnom pakovanju.  Riječ je o čvrstoj posudi koja jufku štiti od lomljenja i isušivanja, te tako osigurava svježinu proizvoda kao i prvog dana.

"Upravo pod sloganom Svježa kao prvog dana Klas je prvi na tržištu BiH ponudio jufku u ovakvom, posebnom pakovanju, kao lider koji prati europske i svjetske trendove na tržištu prehrambenih proizvoda. Nova receptura jufke garantira elastične listove uz koje će svako jelo biti uspješno pripremljeno. Listovi su pogodni za spremanje svih vrsta savijača, kao i slaganih jela. Tanka folija, osim dodatne zaštite proizvoda, ima i praktičnu svrhu, jer služi kao dobra podloga za odmotavanje listova", objasnila je Samija Ljaljak-Ćorić, tehnolog razvoja u kompaniji Klas.

Zahvaljujući čvrstom pakovanju Jufka za pripremu raznih pita, štrudli i baklava može nesmetano da se transportuje i na najudaljenije lokacije, bez narušavanja kvaliteta. Ovo je značajna konkurentska prednost Klasa na izvoznim tržištima koju su redovni kupci već prepoznali, i odmah poručili prve količine jufke.

Sve do 1995. godine jufka ili, kako se još naziva, vučeno tijesto, na našim prostorima rađena je ručno, a onda je prehrambena kompanija Klas d.d. Sarajevo prva u BiH uvela industrijsku, linijsku proizvodnju ove živežne namirnice. Cilj je bio potrošačima uštedjeti vrijeme i olakšati posao u kuhinji. Vremenom navike su se mijenjale, i već danas skoro sve savremene žene, prvenstveno zaposlene supruge i majke, u svom frižideru uvijek nadohvat ruke imaju gotove, svježe jufke.

Osim na domaćem tržištu, kvalitet Klas jufke prepoznali su i potrošači u zemljama regiona, Europske unije i čak dalekih Sjedinjenih Američkih Država, pa su jufke među najprodavanijim proizvodima na izvoznim tržištima. Klas raspolaže posebnom tehnologijom i znanjem koji su mu omogućili najviše kriterije kvaliteta i sigurnosti hrane tako da je Klasova jufka ušla u mnoge svjetske trgovačke mreže.

Vrhunski kvalitet jufke Klas obezbjeđuje bogatim proizvodnim iskustvom, tradicijom i naravno, strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP.

"Svakog dana naše proizvode konzumira više od dva miliona potrošača, pa je naša obaveza proizvodnja kvalitetne, zdrave i higijenski ispravne hrane. Prateći evropske i svjetske trendove, Klas je svojim proizvodima priskrbio i dodatnu vrijednost - halal certifikat. Zanimljivo je da u ovom dijelu Europe jedino Klas Sarajevo proizvodi jufku po halal standardu", rekao je Nihad Imširović, direktor Klasa, te najavio da Klas za svoje potrošače u toku ove godine planira još inovacija i novih proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo